2023-05-11 06:00Pressemeddelelse

Danmarks dygtigste e-købmænd er fundet

Ditur vinder Årets Butik 2023Ditur vinder Årets Butik 2023

PriceRunner afslører vinderne af Årets E-handler, hvor danskerne har valgt landets bedste webshops. I går aftes fandt finalen sted i København, og 270 nominerede webshops var med i kampen om at vinde de eftertragtede priser. 

Ditur og Elgiganten modtog de to hovedpriser i Årets E-handler, mens 20 andre dygtige digitale købmænd blev præmieret med hver sin kategoripris, da sammenligningstjenesten PriceRunner, som er en del af Klarna, afslørede vinderne af årets konkurrence. 

Det er femte gang, PriceRunner kårer vinderne i konkurrencen, som udnævner de bedste e-handelsbutikker baseret på danskernes stemmer og anmeldelser, samt en grundig proces med Mystery Shopping. 

Imponerende vækst hos Årets Butik
I løbet af aftenen var der særlig interesse for de to hovedpriser: Årets Butik og Årets Grønne Butik. Vinderen af Årets Butik blev Ditur med begrundelsen ”Vild vækst har kendetegnet de første knap ti år for årets vinder. Ditur viser købmandskab, en stærk organisation og et inspirerende digitalt univers, hvor de sidder tungt på deres niche. Vi glæder os til at følge Årets Butik på deres ambitiøse rejse.” 

Direktør og medstifter hos Ditur Kasper Dissing modtog hovedprisen med ordene:

“I 2021 vandt vi kategorien "Tøj & Tilbehør" og det er fantastisk at vinde kategorien igen i år. At vi så ovenikøbet bliver hædret med Årets Butik er et kæmpe skulderklap i en travl hverdag. Det vejer ekstra tungt, at danskerne har nomineret os, for tilfredse kunder er afgørende for en webshop som vores. Vores dygtige medarbejdere kæmper hver dag for at sikre en høj kundetilfredshed, og det er afgørende for fortsat succes for Ditur. Vi er meget taknemmelige for anerkendelsen fra vores kunder, mystery shoppers og Pricerunner."

Medstifter Kasper Dissing og Head of Marketing Frederik Andersen tog imod prisen.

Kåringen foregik under et awardshow, hvor e-handelsbranchen var samlet for at få svaret på, hvem der, ifølge danskerne, giver landets bedste digitale shoppingoplevelse. Landechef for PriceRunner, Martin Andersen, var glad for at kunne samle branchens dygtigste købmænd og give dem den hæder, de fortjener.

”Årets E-handler giver danskerne et pejlemærke til at navigere i den store jungle af e-handelsbutikker. Vi ønsker at sætte fokus på de butikker, der giver kunderne en særlig god oplevelse. Ved at lægge ekstra vægt på bæredygtige tiltag ønsker vi at inspirere andre i branchen til at tage del i det fælles ansvar,” udtaler landechef hos PriceRunner, Martin Andersen.

Store ambitioner hos årets grønne vinder
Der blev også uddelt den nyindstiftede pris Årets Grønne Butik, som gives til en butik, der har en tydelig strategi og målsætning omkring konkrete tiltag for at spare på jordens ressourcer. Elgiganten modtog prisen for deres miljøvenlige initiativer og deres ambitiøse strategi for at forlænge produkters levetid sammen med kunderne.

 Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, ser prisen som en vigtig milepæl:

“Som markedsleder er vi i Elgiganten selvsagt optaget af at tage ansvar. At blive anerkendt for vores anstrengelser og mangeårige arbejde med bæredygtighed, varmer derfor. Jeg er meget stolt af prisen. Det er uden tvivl en vigtig milepæl. At det er vores kunder, der har været med til at nominere os, betyder også meget. For det er netop vores kunder, vi ønsker at samarbejde med om at reducere, genanvende, genbruge og forlænge produkters levetid. Det er ikke noget vi kan gøre alene.”

Martin Andersen, Landechef hos PriceRunner uddyber:

“Miljøbevidsthed har aldrig været vigtigere, og Den Grønne Pris markerer et øget fokus på de mange initiativer, der spirer i branchen. Som en af de helt store spillere på det danske e-handelsmarked har Elgiganten et særligt ansvar, og de løfter det ansvar på en effektiv og resultatorienteret måde. Bredden af Elgigantens initiativer imponerer både os og kunderne, og de kan uden tvivl inspirere mange.”

Årets E-handler er Danmarks største e-handelskonkurrence, som udvælges af danskerne, verificerede anmeldelser og Mystery Shopping. Det er femte gang, at PriceRunner kårer vinderne i konkurrencen, som fortsætter med at inspirere andre i e-handelsbranchen til at tage del i det fælles ansvar og skabe bedre kundeoplevelser.

Elgiganten vandt hovedprisen Årets Grønne Pris. Pressechef Ditte Opstrup Andersen og Therese Røsland Skov. 

Tryllekunstner Anders Lilleøre underholdt gæsterne.

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev