2024-04-18 06:00Pressemeddelelse

Vild søgning efter plæneklippere

Robotplæneklippere vinder fremRobotplæneklippere er meget populære

Kalenderen skriver forår, og mange danskere er på jagt efter den ultimative plæneklipper. Men skal du gå efter en benzin- eller batteridrevet plæneklipper eller er det mest trendigt at lade en robot klippe græsset? PriceRunner statistik giver svaret på årets mest populære modeller.

Kigger du ud over græsplænen og tænker, at det er tid til en ny plæneklipper? Så er du ikke alene. Tusindvis af danskere er vågnet op af vinterhiet og er i gang med at gøre haven klar til en ny skøn sæson. 

Hos den Klarna-ejede prissammenligningstjeneste PriceRunner er antallet kliks på kategorien ‘Plæneklipper’ steget med hele 450% den seneste måned, mens ‘Robotplæneklipper’ er mere end fordoblet i samme tidsperiode med en stigning på 250%. Sammenlignet med sidste år er der i år flere, som viser interesse for en opdatering af maskinparken. 

Valget står mellem batteri- eller benzindrevne modeller, elektriske plæneklippere eller robotplæneklippere - eller naturligvis den gode gamle håndskubber, som giver maksimal motion, men også er den mest tidskrævende løsning.

Ifølge PriceRunners data er danskerne vilde med at spare tid og få et godt resultat, og de forlader sig i stor stil på ‘Robert’. Robotplæneklippere tager nemlig 7 ud af 10 pladser i PriceRunners statistik over de mest eftersøgte modeller i april måned, fortæller forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev. 

“Mange danskere har set fordelene ved de små smarte robotter. De er efterhånden så nemme at sætte op og komme i gang med, at stort set alle kan få nytte af en robotplæneklipper. Så er der mere tid til andre sysler i haven,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev og fortsætter: 

For nogle er der noget næsten meditativt ved at slå græs, og der findes heldigvis mange forskellige modeller. Når man slår græsset manuelt, har man også mulighed for at lade visse partier være vilde med vilje til glæde for bier og andre insekter." 

De 10 mest populære plæneklippere i april 2024 er disse: 

Worx Landroid M500 WR141E

Bosch CityMower 18V-32-300 Solo batteridrevet plæneklipper

Worx Landroid Vision M600

Worx Landroid M700 WR142E

Gardena Smart Sileno Life Lona 700

Gardena Sileno Minimo 500

Bosch Indego M+ 700 

Bosch EasyRotak 36-550 batteridrevet plæneklipper

Makita DLM432Z Solo batteridrevet plæneklipper

Husquarna Automower 310 Mark II 

I det hele taget trender plæneklippere voldsomt i takt med, at foråret vinder ind. Der ligger hele 6 forskellige plæneklippere - primært robot-versionen - blandt de 20 mest populære produkter hos PriceRunner lige nu. Det vil sige, at populariteten kan måle sig med det antal kliks, som normalt kun gives til Apple-produkter eller de nyeste trends inden for mode og skønhed. 

For yderligere information og flere modeller – kontakt:
Katrine Barslev, forbrugeranalytiker

katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev