2024-03-04 10:15Pressemeddelelse

Farvel til vinteren: Tips til forårsrengøringen

Tid til forårsrengøring med PriceRunnerTid til forårsrengøring med PriceRunner

Kalenderen skriver forår, og danskerne gør klar til forårsrengøring i stor stil. Slip af med støv og nullermænd med danskernes favorit rengøringsmidler og se de nye trends hos PriceRunner.

Vi kender det alle sammen. Nu er det endelig forår, og solens stråler afslører spor fra vinterens mange timer indendørs. Støvet hvirvler rundt, og nullermændene gemmer sig under sofa og senge. Det kribler i os for at komme i gang med den helt store forårsrengøring. 

Men hvor skal man lige starte, og hvad giver mening at investere i? Forårsrengøring er ikke altid en lige stor fornøjelse og kan for nogle være en stor opgave at overskue og komme i gang med.

PriceRunner har samlet de mest trendende produkter netop nu, og de nyheder, der kan spare både tid og kræfter i jagten på det mest genstridige støv. Danskerne er klar over, at overgangen mellem vinter og forår er et tidspunkt at komme helt i bund, lyder det fra PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

“Vi kan se, at efterspørgslen efter rengøringsprodukter er steget med cirka 20% i løbet af den seneste måned - jo tættere vi kommer på foråret, jo mere bevidste er vi om at få bugt med husstøvmider, skimmelsvamp og andre ubehagelige gæster. Der er sket mange banebrydende innovationer inden for rengøring, så den kære gamle ‘kost og spand’ har fået konkurrence af moderne hjælpemidler”, siger Katrine Barslev.

Forebyg astma og allergi
Forårsrengøring, som også er et andet navn for hovedrengøring, er et effektivt middel i jagten på at fjerne bakterier og derved nedsætte antal sygedage for dig og din familie.

Hver femte dansker har ifølge Astma-Allergi Danmark enten astma, allergi, høfeber eller eksem. Det giver besværlige og irriterende symptomer, som kan give forringet livskvalitet. Et godt indeklima kan afhjælpe de værste symptomer, og her er grundig rengøring en vigtig faktor for forebyggelse.

En undersøgelse lavet af PricerRunner viser, at der er stor prisforskel på de enkelte produkter. Man kan risikere at betale op mod dobbelt så meget som den billigste pris. Som forbruger kan man sikre sig mod at betale for meget ved at sammenligne priser inden køb, siger PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

“Rigtig mange danskere har stadig en noget anspændt økonomi, og vi vil med rette gerne spare, hvor vi kan. Det behøver ikke at koste enorme summer at få et rent hjem, og det bedste råd er at undersøge priserne inden køb. Vi ser stadig store prisforskelle, og man kan spare mange hundrede kroner på at være opmærksom,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  

Her er 5 produkter, som danskerne især søger efter hos PriceRunner. 

1. I en grundig rengøring kommer du ikke udenom at vaske gulvet. Støvsugning tager det værste snavs, men der kan være meget indgroet snavs på gulvet. Den bedste metode til at få skinnende rene gulve er stadig den gode gamle moppe og spand. En meget populær moppe er Vileda UltraMax moppe + spand.
Billigste pris: 183 kr. Dyreste pris: 400 kr. Husk at prissammenligne hos PriceRunner!

2. Er du klar til next level rengøring? En damprenser fjerner flere bakterier end den klassiske ‘spand og klud’, og den fungerer på alle overflader inklusive emhætte, ovnlåger, gulve og badeværelser. En damprenser klarer skærene og fjerner både fedt, kalk og snavs, så du kommer helt i bund. Selvom den ikke er helt billig, sikrer den en grundig rengøring på den nemmest mulige måde. Danskerne er vilde med Kärcher SC 3 EasyFix.
Billigste pris: 1270 kr. Dyreste pris: 1498 kr. Husk at prissammenligne hos PriceRunner!

3. I en hovedrengøring kommer man rundt i alle kroge og bag sofa, reoler, køleskab og vaskemaskine. Måske opdager du til din skræk, at dit hus eller lejlighed har fået fugtskader eller ligefrem skimmelsvamp i løbet af vinteren? Heldigvis findes der råd for det. Du må i gang med fugtfjernere i de rum, der er påvirkede. Der findes mange gode og prisvenlige alternativer, vælg for eksempel Borup Absodry fugtfjerner, som er danskernes favorit. 
Billigste pris: 147 kr. Dyreste pris: 285 kr. Husk at prissammenligne hos PriceRunner!

4. Har solstrålerne svært ved at komme ind gennem dine vinduer? Glasset trænger måske til en ordentlig omgang, men du orker ikke rigtigt at ordne vinduerne manuelt. Her kommer en elektrisk vinduesvasker til hjælp, for den er praktisk at bruge, og du undgår striber eller at vandet løber. GlassVac fra Bosch er lille og kompakt, så den kommer rundt i alle hjørner. Den har en god kvalitet og vandt tilmed PriceRunners Bedst i Test.  
Billigste pris: 495 kr. Dyreste pris: 649 kr. Husk at prissammenligne hos PriceRunner!

5.  Når du er færdig med forårsrengøringen i huset, kan du med fordel fortsætte udendørs. Alger er en uvelkommen gæst, som dukker op i mange danske huse langs kysterne. Hvis du opdager, at terrassen eller ydermuren har fået grønne plamager, kan det være tid til at friske facaden op med en algefjerner. Vælg en miljøvenlig variant, som Neutralon Algefjerner, der også er en af danskernes favoritter hos PriceRunner. 
Billigste pris: 98 kr. Dyreste pris: 164 kr. Husk at prissammenligne hos PriceRunner!

10 af de mest populære produkter til en succesfuld forårsrengøring
  1. Vileda UltraMax moppe + spand

  2. Kärcher SC 3 EasyFix damprenser

  3. Borup Absodry fugtfjerner

  4. Bosch GlassVac elektrisk vinduesvasker 

  5. Neutralon Algefjerner

  6. De’Longhi EcoDecalk kalkfjerner

  7. Nilfisk Roof Cleaner tagrenser

  8. Bosch Universal Brush børste

  9. Swiffer Swing Duster støvkost

  10. Kärcher Tæpperens

For yderligere statistik eller citater kontakt venligst forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier