2023-11-24 15:04Pressemeddelelse

Black Week overhaler Black Friday

Rekordmange danskere har siddet klar ved tasterne i den første halvdel af Black Friday. Årets udsalg ser ud til at blive endnu større end 2022. Samtidig er Black Friday som koncept blevet helt udvandet, siger PriceRunners forbrugeranalytiker. 

Endelig blev det Black Friday. Men har dagen stadig den samme særlige status som tidligere år? Vurderingen fra Klarna-ejede PriceRunner er, at årets største udsalg i år har været stort og eftertragtet blandt forbrugerne, men Black Friday som koncept er ved at forsvinde. Det peger PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev på på baggrund af en omfattende undersøgelse af 34.000 varer og en analyse af udviklingen. 

“Det giver ikke længere mening at tale om Black Friday som en ekstraordinær dag. Vi har i år set rigtig mange tilbud hele ugen, og der var ikke mange ekstraordinære tilbud i dag. Black Friday har på en måde mistet sin magi, men til glæde for forbrugerne er udsalget i stedet blevet til Black Week. Det er positivt, fordi det giver mulighed for at tage den med ro og sprede sine indkøb ud i ro og mag,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev og tilføjer: 
"Vi vil også se udsalget fortsætte ind i weekenden."

Mange klar ved midnat
Black Friday er traditionelt set en dag med helt særlige tilbud, hvor mange bliver sat til salg, når klokken slår midnat natten til fredag. Danskerne var klar i nat, og PriceRunner oplevede en trafikstigning på 100%, en fordobling af antal besøg mellem 23.50 og 00.10 i nat. Danskerne lå i de digitale soveposer klar til at fange de bedste tilbud.

Tilbuddene var dog ikke så meget anderledes end de har været hele ugen, for med Black Weeks indtog har butikkerne spredt de gode tilbud ud. 

PriceRunner har siden august fulgt priserne på 34.000 varer for at kunne give en analyse af hvor store og massive årets tilbud er. Der har været store tilbud på et bredt udsnit af varer, og der er især mange gode tilbud inden for især legetøj, elektronik og køkkenting og ting til hjemmet. I gennemsnit har priserne været sat ned med hele 21%, forklarer forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev.

“Fredagens salg er blevet påvirket, fordi rigtig mange butikker har valgt at sprede udsalget ud over hele ugen. Om de så har fået en større indtjening samlet set, det må vi se, når alt er talt op efter weekenden,” siger Katrine Barslev. 

De mest populære kategorier kl 00.01 hos PriceRunner

1. Legetøj

2. Høretelefoner

3. Mobiltelefoner

4. TV

5. Spillekonsoller

6. Skærme

7. Wearables

8. Parfumer

9. Lamper

10. Frituregryder

De mest populære varer kl. 00.01 hos PriceRunner

1. Sony PlayStation 5

2. Apple AirPods Pro (2nd generation 2023) 

3. Foodi AF300 airfryer

4. PS5 Dualsense trådløs controller

5. Foodi Max AF400 airfryer

6. Apple iPad 10.2" 64GB 2021

7. Apple iPhone 15 128GB

8. Apple AirPods (2nd generation 2019)

9. Apple MacBook Air (2022) 

10. Apple iPhone 14 128GB

PriceRunner følger udviklingen af Black Week i løbet af weekenden. Kontakt forbrugeranalytiker Katrine Barslev for mere information. 

Flere tal om danskernes forventede forbrug under Black Friday kan fås ved henvendelse til Katrine Barslev, forbrugeranalytiker
katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

Om PriceRunner
PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,7 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. PriceRunner er en del af Klarna. 

Hos PriceRunner kan danskerne sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. 

PriceRunner er på forbrugernes side. Vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver dag hjælper vi danskerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjeneste. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier