2023-11-22 08:00Pressemeddelelse

Analyse: Markant større Black Week-udsalg i år

Black Week er større i år

Black Week er i fuld gang, og en status viser, at det bliver stort i år. For 7 ud af 10 af danskernes favoritprodukter er tilbuddene bedre end 2022, viser en undersøgelse fra PriceRunner. 

Black Week er i fuld gang, men er udsalget i år større eller mindre sammenlignet med sidste år? Klarna-ejede PriceRunner har kigget nærmere på 34.000 varer for at kortlægge årets bedste tilbud. Mange kategorier er billigere, mens andre slet ikke når samme udsalgshøjder som i 2022. Og så er der nogle varer, man må kigge langt efter, for de er slet ikke på udsalg. 

Black Friday er historisk et udsalg for elektronik, skønhed og ting til hjemmet. Den trend fortsætter, og de største og mest eftertragtede udsalg findes inden for elektronik. Man kan spare rigtig gode penge på hårde hvidevarer, ting til hjemmet og TV.
Den gennemsnitlige rabat på alle tilbud er indtil videre 21% ligesom sidste år, så udsalgsugen ser ud til at nå samme størrelse som 2022, vurderer PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  

“Der har været større usikkerhed i år, fordi danskernes forbrug har været lavt i september og oktober. Men nu, hvor økonomien har fået en blød landing, og elregningerne er lavere, håber detailbranchen, at danskerne har flere penge tilovers til at handle. Black Week er markant større end sidste år med bedre tilbud,” siger hun. 

Bedre end 2022
Under Black Week i 2022 gik danskerne især efter elektronik, legetøj og ting til hjemmet. Ser man på de ti typer varer, som danskerne søgte mest flittigt på hos PriceRunner, er der indtil videre flere tilbud i 7 ud af 10 kategorier i årets Black Week sammenlignet med 2022. 

“Udsalget er både større og længere i år. Det giver rigtig gode muligheder for at finde netop det, man ønsker sig. Vi ved også, at to ud af tre danskere leder efter julegaver under dette udsalg, og det er især legetøj, parfumer og tøj som ryger over disken,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

Kategori

Andel på udsalg under Black Week 2022

Andel på udsalg under Black Week 2023

Legetøj

28

11

Høretelefoner

19

18

Tøj

18

19

Mobiltelefoner

10

9

Wearables

18

25

Køkkentilbehør

18

22

Sko

24

36

TV

18

24

Lamper

12

13

Parfumer

17

24

* Rabatterne opdateres kontinuerligt, så hold øje med PriceRunner for at se de seneste opdateringer eller kontakt forbrugeranalytiker Katrine Barslev for specifikke tal. 

Ugens bedste rabatter
Hvad skal man gå efter under Black Week, hvis man vil finde varerne med de største rabatter? Det har PriceRunner undersøgt, og der er godt nyt til spilleglade danskere, for de kan spare i gennemsnit 37% på spil til PlayStation 4 og 5 og Sony Xbox. 

Det er også et godt tidspunkt at skifte sin gamle vaskemaskine eller opvaskemaskine ud, for hårde hvidevarer er kraftigt nedsat. Derudover fordeler rabatterne sig på populære kategorier som elektronik og tøj.

Her findes de største rabatter:

Kategori med største rabatter

Besparelse d.d. 22/11

Spil til spillekonsoller

37%

Vaskemaskiner

36%

Tørretumblere

33%

Opvaskemaskiner

31%

Sexlegetøj

31%

Højtalere

28%

TV

28%

Børnetøj

26%

Kaffemaskiner

25%

Sko

23%

* Dataen er fra tirsdag 21/11 og opdateres kontinuerligt, så hold øje med PriceRunner for at se de seneste priser, eller kontakt forbrugeranalytiker Katrine Barslev for specifikke tal. 

Black Friday eller Black Week
Black Friday startede som et éndagsudsalg den sidste fredag i november. Udsalget er siden blevet mere og mere spredt ud over hele ugen, Black Week, i stedet for kun at være en enkelt fredag.

"Black Friday som koncept er blevet noget udvandet. Det er ikke nødvendigt at stresse for at handle på Black Friday den 24. november, for de gode tilbud findes allerede i rigtig mange butikker allerede nu. Det er naturligvis en fordel, at man kan tage den mere med ro," siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

I en undersøgelse lavet af YouGov for PriceRunner siger 29% af landets e-handlere, at de har tilbud hele ugen, og kun 14% holder fast i Black Friday som den eneste tilbudsdag. Interessant er det også, at hver tredje e-handler siger til PriceRunner, at de ikke har særlige kampagner eller tilbud i forbindelse med Black Friday.
I 2022 var 18% af alle varer hos PriceRunner nedsat i løbet af Black Week. Priserne var i gennemsnit sat ned med hele 21%. 

Med 18% af alle varer på udsalg i samme uge, er Black Week årets største samlede udsalg. Det er dog ikke alt, der er nedsat, og nogle kategorier skal man holde sig langt væk fra, hvis man ønsker at gå efter udsalg.  

Kategorier med lavest andel varer på udsalg: 

  1. Havemaskiner 2% på udsalg

  2. Tablets 4% på udsalg

  3. Haveredskaber 5% på udsalg

  4. Camping & Friluftsliv 5% på udsalg

  5. Elværktøj 6% på udsalg

  6. Arbejdstøj 7% på udsalg

  7. Bore- og skruemaskiner 7% på udsalg

  8. Mobiltilbehør 7% på udsalg

  9. Bilpleje og biltilbehør 7% på udsalg

  10. Krukker og dyrkning 8% på udsalg

PriceRunner holder øje med udviklingen under årets Black Week og kan til enhver tid kontaktes for yderligere information. 

For yderligere information – kontakt:

Katrine Barslev, forbrugeranalytiker
katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

Om PriceRunner

PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,7 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. PriceRunner er en del af Klarna. Hos PriceRunner kan danskerne sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. 

PriceRunner er på forbrugernes side. Vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver dag hjælper vi danskerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjeneste. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier