2023-11-13 07:00Pressemeddelelse

Stor og prisbevidst Black Friday venter forude

PriceRunner_Black Friday 22

Forbruget har været lavt i oktober, og vi går et utroligt prisbevidst Black Friday i møde, vurderer PriceRunner. Det gør Black Friday ekstremt vigtig for dansk detailhandel, når en meget stor del af årsindtjeningen skal hentes hjem på få dage.

Black Friday venter lige om hjørnet, og danskerne holder på pengene inden det store udsalg. Det peger en ny analyse fra Dansk Erhverv på. Hos Klarna-ejede PriceRunner er der andre toner, for nye tal viser, at danskerne har prissammenlignet og overvåget priser i stor stil dette efterår. Forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev vurderer, at danskerne tager mere ansvar for deres privatøkonomi og har ændret shoppingmønster drastisk de seneste år. 

“Kunderne er mere tilbageholdende i ugerne op til Black Friday, fordi de forventer at kunne gøre en god handel. Ingen ønsker at betale fuld pris for noget i oktober, når de ved, at årets største udsalg venter lige om hjørnet. Vi forventer, at Black Friday bliver stort i år. Vi har bestemt ikke sænket forventningerne, og hos PriceRunner er der fart på besøgstallet” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  

Siden august er antallet af prisovervågninger hos PriceRunner mere end fordoblet, og ligesom sidste år lader det til at toppe i november omkring Black Friday. På nuværende tidspunkt er der allerede flere prisovervågninger end sidste år, som ellers var et ekstremt prisbevidst efterår. 

Graf over antallet af prisovervågninger hos PriceRunner fra nov. 2022- nov. 2023

2,5 mio. Danskere er klar til Black Friday
En undersøgelse foretaget af Nepa for PriceRunner blandt 1000 adspurgte danskere viser, at 56% af de 1000 adspurgte danskere regner med at købe noget under Black Friday i år. Af dem siger 37%, at de vil købe mere, mens blot 10% vil handle for færre penge. 

Større beløb under Black Friday i år
Sammenlignet med sidste år ligger beløbene noget højere. I 2022 sagde mere end hver tredje dansker, at deres beløbsgrænse lå under 1000 kr. I år er det faldet til 18% af danskerne. Langt de fleste regner med at bruge mellem 1000-5000 kroner under udsalget. Sidste år havde mere end hver fjerde dansker en usikkerhed omkring hvilket beløb de ville bruge, mens kun 3% i år ikke har bestemt sig.  

“Hvor mange penge tror du, at du kommer til at bruge i løbet af Black Friday i år?”

* Undersøgelse foretaget af Nepa for PriceRunner i oktober 2022 og 2023 blandt 1000 tilfældige danskere.

En majoritet af danskerne siger også, at de vil sammenligne priser inden de handler under Black Friday. Det giver bedre kontrol over sin privatøkonomi og er et udtryk for, at vi i højere grad har lært at tænke over vores udgifter, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

“Efter år med usikkerhed på den globale arena vælger vi hellere det sikre først. Selvom vi ikke længere har hård inflation, opfører vi os sådan som fremtidsforsker Anne Skare Nielsen kalder ‘vibecession’, hvor vi ikke tør tro på normaliteten. Det påvirker naturligvis butikkerne, og vi vil se offensiv markedsføring for at få danskerne til at vælge netop deres butik under Black Friday,” vurderer Katrine Barslev. 

Flere tal om danskernes forventede forbrug under Black Friday kan fås ved henvendelse til Katrine Barslev, forbrugeranalytiker
katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

Katrine-Barslev_02

 

Om PriceRunner
PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,7 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. PriceRunner er en del af Klarna. 

Hos PriceRunner kan danskerne sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. 

PriceRunner er på forbrugernes side. Vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver dag hjælper vi danskerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjeneste. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier