2023-11-16 09:00Pressemeddelelse

Årets overraskelse og de bedste tilbud under Black Friday

PriceRunner har kortlagt årets bedste tilbud og afslører, hvad der bliver særligt rift om under Black Friday, og hvad vi kan glemme alt om at se på tilbud. 

Danskerne står klar til at gå på tilbudsjagt, og mange butikker har allerede tyvstartet med ‘Black November’ eller ‘Black Week’ udsalg. De færreste kan stå for et godt tilbud, men hvad kan butikkerne i særlig grad forvente at lange over disken i de kommende udsalgsdage? Det har Klarna-ejede PriceRunner undersøgt på baggrund af de mange hundredetusinde daglige besøg hos prissammenligningstjenesten. 

Dette planlægger danskerne at købe under Black Friday
Danskerne er stadig påvirket af det seneste års generelle prisstigninger og højere udgifter til el, gas og brændstof, siger PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev og understreger, at det vil påvirke Black Friday. Hun har særligt bidt mærke i en tendens, som hænger sammen med udfordret privatøkonomi.

“I urolige tider er vi mindre tilbøjelige til at handle stort og dyrt ind. Vi er simpelthen mere pressede og leder efter kreative løsninger. Det ser vi blandt andet i, at frituregryden har fået et kæmpe comeback fra 90’erne. Den er mere moderne og går under navnet airfryer, og med en firedobling i interesse de seneste to år tror vi, der bliver købt og sendt rigtigt mange airfryers afsted til danske hjem under Black Friday” siger hun.

En anden tendens, som hænger tæt sammen med svingende privatøkonomi, er at Apples ældre modeller er mere populære end de seneste modeller. iPhone 13 får flere søgninger end iPhone 14 og 15, og iPad fra 2021 er mere efterspurgt end iPad fra 2022. 

I en undersøgelse foretaget af Nepa for PriceRunner siger 37% af de, der forventer at handle under Black Friday, at de regner med at bruge flere penge end sidste år. Halvdelen af danskerne holder det på samme niveau som 2022, mens 10% har færre penge at bruge under Black Friday. 

PriceRunner har siden august holdt øje med prisen på 36.000 varer. Dags dato er 7,3% af alle varer blevet sat ned i pris den seneste uge. Udsalgsprisen ligger i gennemsnit på 20%, så det er bestemt ikke for tidligt at holde øje med de ting, man har på sin ønskeliste.

Årets bedste tilbud
Mens hver fjerde vare inden for fodtøj er sat på tilbud, gælder det kun 5% af grafikkort. Priserne spænder vidt, og det bedste råd er at holde øje med sine favoritbutikker og sammenligne priser inden køb, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. Men hvad er så årets bedste tilbud? 

“Vi ser rigtig mange stærke prisnedsættelser inden for tøj og sko, elektronik og hudpleje. Det er stadig for tidligt at have det fulde overblik over Black Friday, men butikkerne er i fuld gang med at rulle deres tilbud ud, og der kommer mange flere tilbud i dagene, der kommer. Og hvis man er blevet nysgerrig på airfryers, så er der også rigtigt gode tilbud,” siger Katrine Barslev. 

Se flere af de stærkeste Black Friday-tilbud samlet her  

Holder øje med prisen
De første år, da Black Friday kom til Danmark, var det ikke usædvanligt, at der var lange køer udenfor butikkerne. Købeglade danskere lå i soveposer og termoundertøj for at holde varmen, mens de ventede på, at butikkerne åbnede, så de kunne være først til de vilde knaldtilbud. 

Nu er køberne rykket over i de digitale soveposer og er klar til at slå til, når Black Friday skydes løs, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. Hun peger på, at det officielt sker midnat den 24. november, men udsalget er reelt allerede startet mange steder. 

“Et vigtigt råd er, at man ikke behøver stresse. Næsten en tredjedel af butikkerne hos PriceRunner har tilbud hele ugen, og 9% har endda tilbud hele november måned. Så tag det roligt,” lyder det fra Katrine Barslev. 

De seneste 30 dage er det særligt disse ting, danskerne har sat under prisovervågning hos PriceRunner: 

  1. Sony PlayStation 5

6. Apple iPhone 14 Pro 128GB

  1. Apple AirPods Pro

7. Dyson V15s Detect Submarine

  1. Apple iPhone 13 128GB

8. Apple MacBook Air (2022)

  1. Apple iPad 10.2 64GB

9. Dyson V15 Detect Absolute

  1. Ninja Foodi Max

10. Apple iPhone 15 Pro 128GB

Glem alt om disse varer
Black Friday er årets største udsalg, men nogle ting skal man ikke regne med at se på tilbud. Der er nogle gengangere år efter år, blandt andet de mest populære spillekonsoller.

"I år har vi en forhåbning om at se Sony PlayStation på tilbud, fordi der kommer en ny model på markedet i 2024, men forvent ikke ekstraordinære rabatter. Det samme med de nyeste mobiltelefoner, men derimod kan man spare penge ved at kigge efter ældre modeller,” siger Katrine Barslev. 

Dette skal du ikke regne med at spare mange penge på:
Spillekonsoller - men måske overrasker PlayStation 5 i år
De seneste mobiltelefoner såsom iPhone 15 og Samsung Flip 4
De senest lancerede Apple-produkter
Luksus parfumer
Luksus hudpleje
Eksklusive designermærker

Se flere varer som ikke kommer på tilbud under Black Friday

Tag styringen med prisovervågning
Faktisk behøver du slet ikke sidde klar foran computeren, når de gode tilbud rammer. For uanset hvad du er på udkig efter, kan du nemlig oprette en prisagent hos PriceRunner, der holder øje med dine foretrukne produkter.

“Ved at oprette en gratis profil hos os, kan man med vores prisagent udvælge produkter og angive den pris, man gerne vil betale. Hvis varen rammer den ønskede pris, får man besked med det samme i vores app eller mail,” siger Katrine Barslev og uddyber: 
“På den måde er det dig som forbruger, der tager styringen, i stedet for at lade dig påvirke af alle de mange tilbud, der popper op.”

Flere tal om danskernes forventede forbrug under Black Friday kan fås ved henvendelse til Katrine Barslev, forbrugeranalytiker
katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

Katrine-Barslev_02

 

Om PriceRunner
PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,7 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. PriceRunner er en del af Klarna. 

Hos PriceRunner kan danskerne sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. 

PriceRunner er på forbrugernes side. Vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver dag hjælper vi danskerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjeneste. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier