2023-06-29 06:00Pressemeddelelse

Sådan påvirker tørken danskernes shoppingmønstre

Varm sommer i DanmarkVarm sommer i Danmark

Hvad gør man, når hedebølgen er på vej, græsset bliver gult, og vi skal spare på vandet? PriceRunner ser en ekstraordinær stor stigning i søgen efter hjælp mod tørken, og én særlig vare ligger helt i top.

Det har været en knastør forsommer, og prognosen siger, at de næste uger - og måske måneder - vil være solrige og uden meget nedbør. Det varmer krop og sjæl, men er hårdt for mennesker, dyr og planter. 

Hvad gør vi så, når græsplænen står gul og afsvedet, og blomsterne hænger med hovedet? Vandværker og forsyningsselskaber opfordrer til, at vi sparer på vandet. Vi skal alle tage ansvar for ikke at bruge for meget vand, og danskerne strømmer til for at finde de rette vandbesparende produkter. Det viser nye tal fra sammenligningstjenesten PriceRunner, som er en del af Klarna. 

De tech-produkter, som sædvanligvis tager prisen som de mest populære produkter hos PriceRunner, har måtte vige pladsen for tørkerelaterede varer. Lige nu er Gardena roll-up vandslange det absolut mest populære produkt hos PriceRunner. 

Samtidigt er havevandere steget med 130% den seneste måned, og 50% sammenlignet med sidste sommer, som ikke var nær så tør som i år.   

At spare på vandet gør vi af hensyn til naturressourcerne, men det handler også om økonomiske overvejelser. I en ny undersøgelse fra PriceRunner siger 48%, at deres privatøkonomi er noget eller meget påvirket af den økonomiske situation i verden lige nu. Lidt over halvdelen siger, at de har måtte sætte deres udgifter ned, mens 52% er blevet mere bevidste om deres forbrug generelt. Derfor giver det god mening at mange søger efter netop disse produkter, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

"Tre år med pandemi og derefter krig og inflation har skabt en kollektiv forståelse for, at vi bliver påvirkede af geopolitiske bevægelser. Ekstrem varme og tørke er endnu en udfordring, som vi skal forholde os til. Vi danskere er blevet vant til at være økonomisk bevidste, og når vi kigger efter ventilatorer og havevandere, så er det, fordi vi tager ansvar for at bruge ressourcerne bedst muligt. I stedet for dyr aircondition sætter vi en bordventilator til at cirkulere luften," siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  

PriceRunner har fundet de smarteste, vandbesparande produkter, som danskerne søger efter i stor stil lige nu.

Vand haven med måde
Vil du vande din græsplæne og planter, så brug en havevander. Så fordeles vandet jævnt og fint og du får vandet haven uden at bruge unødvendigt meget vand. Og husk kun at vande om aftenen, ellers fordamper vandet med det samme. 

Populært lige nu:
Gardena sprinkler

Grouw rotorvander

Nelson Sprinkler Rain Train

Tag kortere bade.
En undersøgelse fra Videncenter Bolius fra 2022 viste, at vi danskere i gennemsnit står under bruseren i cirka 6 minutter, når vi er i bad. Skift til en vandbesparende brusehoved som sparer for vandet for dig. Og hvis du skærer 1 minut fra dit bad, så sparer du cirka 8 liter vand. 

Populært lige nu:
InnovaGoods Eco-shower

Grohe New Tempesta vandbesparende

Wenko vandbesparende brusehoved

Lad opvaskemaskinen gøre arbejdet for dig. 
Det er mere økonomisk og vandbesparende at lade opvaskemaskinen tage den beskidte opvask. Du bruger mere vand, når du vasker op i hånden. Vi har samlet nogle af de mest energi- og vandbesparende opvaskemaskiner på markedet, hvis dit køkken trænger til en opgradering.

Populært lige nu:
Bosch SMU4HAW48S

Siemens SX75ZX05CE 

Bomann TSG 7404

Kølig luft, tak!
Når solen bager, er en kølig brise i høj kurs. Aircondition er smart, men ikke særligt miljøvenligt. Et godt, gammeldags alternativ er en ventilator til enten bord eller gulv. Eller hvad med en vifte i loftet ligesom i Borte med Blæsten? 

Lige nu søger flere danskere efter ventilatorer end PlayStation 5 hos PriceRunner! Find den perfekte ventilator med PriceRunners grundige test af de bedste ventilatorer

Populært lige nu:
Meaco 1056 

Honeywell HT-900 

Westinghouse Jet 1

Kold vand er guld værd
Ahhh, et glas koldt vand! Det er lykken efter en badetur eller når temperaturen sniger sig op over 25 grader. Termoflasker er ikke bare smarte til at holde kaffen varm, de er også geniale til kolde drikke. Her er de mest populære modeller lige nu. 

Populært lige nu:
Thermos King termoflaske

Eva Solo Cool termoflaske

Hydro Flask Standard termoflaske

For information om mere data over populære produkter, priser og lagerstatus, kontakt gerne talsperson hos PriceRunner, Katrine Barslev, 30221578.


Emner: Analyse

Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev