2024-03-27 07:30Pressemeddelelse

Spar tusindvis af kroner i påsken

Elcykler er billigst i juni og dyrest i decemberHar du brug for en el-cykel? Køb den i juni og spar 5000 kr.

Landets haveejere står på spring for at gøre hus og have klar til foråret. PriceRunners kortlægning af 25.000 varer viser, at der er mange penge at spare ved at købe de vigtigste ting til haven på det rigtige tidspunkt på året.

Påsken nærmer sig, og det lunere forårsvejr giver lyst til at gøre hus og have klar efter vinteren. Interessen for sæsonvarer såsom robotplæneklippere, cykler og grill stiger, men hvornår er det bedste tidspunkt at købe dem? Den Klarna-ejede prissammenligningstjeneste PriceRunner har kortlagt mere end 25.000 produkter, så du kan spare tusindvis af kroner på at købe dem på det billigste tidspunkt. 

  • Spar 172% på terrassebrædder ved at købe dem i december i stedet for i februar

  • Spar 87% på spabade ved at købe dem i maj i stedet for i december

  • Spar 51% på trampoliner ved at købe dem i juli i stedet for i december

  • Spar 45% på grilltilbehør ved at købe dem i juni i stedet for i marts

PriceRunner har analyseret  priserne på nogle af de mest populære sommervarer ved at kigge på gennemsnitspriser for samtlige 12 måneder i 2023. Undersøgelsen viser blandt andet, at man kan spare 3490 kroner på terrassebrædder og 7611 kroner på spabade og vildmarksbade, når man slår til i de billigste måneder.  

Hvis man ved hvor og hvornår det er billigst at handle, kan man spare mange penge, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev. 

“PriceRunners undersøgelse viser, at der var store forskelle mellem de dyreste og billigste måneder. Husk samtidigt, at der kan være store forskelle mellem de individuelle produkter, da denne undersøgelse tager et gennemsnit på tværs af hundredvis af produkter for at give et så generelt billede som muligt,” tilføjer Katrine Barslev. 

Små svingninger på visse varer
Kortlægningen af de mere end 25.000 produkter viser også, at i nogle kategorier er der overraskende lille forskel på de billigste og dyreste måneder. For eksempel sparer man ikke mere end 273 kroner, hvilket svarer til 8% på at købe en plæneklipper i marts sammenlignet med den dyreste måned december. Ligeledes sparer man 10% på at købe havemaskiner i oktober sammenlignet med den dyreste måned april. Det svarer til en besparelse på 279 kroner, som for de fleste formentligt ikke vil være værd at vente til oktober for. 

“I nogle kategorier er der store svingninger i priserne, mens andre ligger stabilt på samme prisleje over hele året. Det vil glæde mange haveejere, at de ikke behøver at vente med at finde de produkter, der passer dem. Påsken er en oplagt tid til at undersøge markedet og lave en god plan for sæsonen,” råder forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

Hun understreger også, at mange priser følger et naturligt udbud og efterspørgsel, så det kan være værd at undersøge prishistorikken hos PriceRunner inden køb. 

Se hele listen med sæsonens vigtigste produkter for hus og have her: 

For yderligere information og flere priser – kontakt:
Katrine Barslev, forbrugeranalytiker

katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev