2024-03-08 08:00Pressemeddelelse

Ny tendens: Vi vil have det sjovt, mens vi træner

Fitness og motionFitness og motion

Foråret er på vej, og snart er det igen muligt at træne udendørs uden at fryse. Nye tal fra PriceRunner viser, at færre køber træningsudstyr, men nogle kategorier går som varmt brød. Se hele listen over de største træningstendenser her. 

Fordelen med udendørs træning er naturligvis frisk luft og sol udover det åbenlyse: at komme i god form. Danskerne er allerede vilde med udendørs motion, og en undersøgelse fra Friluftsrådet viste i 2022, at tre ud af fire voksne borgere bruger naturen til motion og idræt. 

Løbesko er stadig det mest populære udstyr til træning, når den Klarna-ejede prissammenligningstjeneste PriceRunner kigger i statistikken. Men de trofaste løbesko har fået sund konkurrence af mange andre redskaber for at gøre det sjovt at træne. 

Forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev, har kigget dybt i PriceRunners statistik og udpeger tre tendenser inden for motion og træning i 2024. 

“Vi vil have det sjovt mens vi træner, og i 2024 hitter sjippetov og trampoliner. En fitnesstrampolin tager mindre plads end børnenes store trampoliner i haven, og du styrker både balance, muskler og kondition. Hvad med at sætte en ribbe op på væggen udendørs? Det giver god mulighed for at træne bevægelighed og fleksibilitet - noget som er blevet enormt populært, fordi vi ellers risikerer at få en stiv og ufleksibel krop. Med en ribbe kan man også træne barre, som er en kæmpe trend lige nu. Sidst men ikke mindst ser vi stadigvæk, hvor populært det er med løb og gang. Mange vælger at supplere med stave eller små ankelvægte for at få lidt ekstra ud af træningen,” fortæller forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

I dag er fysisk aktivitet en vigtig del af hverdagen for mange danskere, men fysisk inaktivitet er desværre fortsat et stort problem. Den Nationale Sundhedsprofil  fra Sundhedsstyrelsen viste i 2023, at under halvdelen (45,3%) af befolkningen levede op til WHO’s minimum anbefaling for fysisk aktivitet på 150 minutter om ugen. Samtidig siger 71% af dem, at de gerne vil være mere fysisk aktiv. 

Opdag glæden ved effektiv udendørs træning
Under pandemien 2020-2022 lukkede fitnesscentre og løbeklubber, og i stedet trænede mange hjemme. Det seneste år er kategorien Træningsudstyr hos PriceRunner faldet med -26%, mens wearables, herunder smartwatches, er faldet med -32%. Skal man tage det som et udtryk for, at vi ikke længere gider træne hjemme? Nej, snarere at vi allerede har et godt udvalg af udstyr, vurderer forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev. 

“Under pandemien steg efterspørgslen efter træningsudstyr, og mange indrettede en del af deres hjem til motionsrum. Derfor har mange danskere allerede håndvægte og en yogamåtte liggende i et hjørne. Nu er det tid til at finde dem frem igen og måske supplere med noget af det nye udstyr,” siger hun.

 

De bedste produkter til udendørs træning
En helt ny analyse fra PriceRunner viser, at træningsudstyr i gennemsnit er blevet 5% billigere det seneste år (YoY feb23-feb24).
Med et udvalg af træningsudstyr hjemme kan man træne, når som helst man har nogle minutter tilovers. Her har vi samlet en række produkter, som trender lige nu og som kan få selv den største sofakartoffel i gang med motion i det spirende forår.

10 POPULÆRE PRODUKTER FOR TRÆNING OG MOTION

MCU-Sport Fitness Mini trampolin

Kettler Træningsribbe

Reebok stepbænk

Casall Steelwire Sjippetov

TriggerPoint foam roller

Casall Ankle Weight

Manduka PROLite yogamåtte

Mizuno Wave Daichi løbesko (kvinder)

Asics Gel-Kayano løbesko (herrer)

InnovaGoods Yoga Block

For mere information om statistik og tendenser inden for motion og træning, kontakt forbrugeranalytiker Katrine Barslev på 3022 1578.Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier