2021-10-12 12:21Pressemeddelelse

Danskerne er desperate efter PlayStation 5

Danskernes desperate jagt efter PS5 viser sig i statistikken hos PriceRunner.

PlayStation 5 er det mest populære produkt på PriceRunner i et år. Spillekonsollen slår konkurrenterne med hestelængder, viser en opgørelse, som PriceRunner har foretaget.

Hvis du skal nævne én spillekonsol, hvilket mærke er så det første, der falder dig ind? Et godt bud er, at det enten er Sonys PlayStation eller Microsofts Xbox. Men hvilken af de to, er mest populær? Ser man på søgehistorikken for spillekonsoller hos PriceRunner, er der ingen tvivl.

I de seneste 12 måneder er der foretaget i alt 453.000 søgninger på PlayStation 5 og 208.000 søgninger på PlayStation 5 Digital Edition på andenpladsen. Det vil sige, at der tilsammen er der blevet klikket på de to varianter 661.000 gange i løbet af det seneste år.

Samlet set er PlayStation 5 faktisk det produkt, der har fået absolut størst interesse på PriceRunner i det seneste år. Vel at mærke af alle de mange tusinde produkter lige fra elektronik til havemøbler, der findes på PriceRunner.

”Af alle 2.3 millioner produkter er danskerne helt vilde efter PlayStation 5. Vi udnævnte den til årets julegave 2020, og interessen er ikke stilnet af siden. Det er utroligt stærkt gået, at et produkt har fastholdt danskernes interesse til trods for andre produktlanceringer i løbet af året,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Selv før den blev lanceret sidste år i november, blev der søgt på PlayStation 5, og på lanceringsdagen 12. november 2020 gik det amok. Knap 60.000 gange klikkede danskerne på produkter på et enkelt døgn. På Black Friday var søgningen også over normalen. 

Giver konkurrenterne en kæberasler

Microsoft Xbox Series X, som er lanceret for at kunne tage konkurrencen op med Sony PlayStation Seris X må nøjes med 119.000 søgninger. Det er knap en femtedel af det antal gange, der er søgt på de to typer PlayStation 5 – ellers sagt på en anden måde: Der har været 467 procent flere søgninger på PlayStation 5 og Playstation 5 Digital Edition end på Xbox Series X.

”Både PlayStation 5 og Xbox Series X har været meget svære at få fat i, lige siden de blev lanceret. Det høje antal søgninger skyldes givetvis, at forbrugerne prøver at finde netbutikker, som har dem på lager. Det er min vurdering, at interessen vil fortsætte, og op til Black Friday vil der være ekstra rift om modellen,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Danmark, Katrine Barslev.

Slår Apple af tronen

Siden oktober 2020 er der sket 661.000 kliks på PlayStation 5 og 225.000 på PlayStation 5 Digital Edition slår dermed selveste Apple af pinden, som ellers er vant til at være topscorer i antallet af søgninger hos PriceRunner.

Denne gang må Apple nøjes med en tredjeplads til de populære Airpods Pro, som har fået i alt 159.000 søgninger i løbet af det seneste år. Ser man alene på den seneste måned, får Apple dog lidt oprejsning. Her ligger Apple Macbook Air nummer 1 med 13.800 søgninger. Playstation 5 Digital Edition er stadig populær og ligger med 13.400 søgninger lige efter, mens Xbox Series X slet ikke er i top ti.Om PriceRunner

PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 2,8 millioner produkter hos 7400 butikker i 25 forskellige lande, som alle leverer til Danmark. Vi har godt 160 medarbejdere i Stockholm, Sverige og Nykøbing, Danmark. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester. De kan sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev