2022-06-29 06:00Pressemeddelelse

Stabile cykler erstatter coronatidens vilde terrænkørsel

Stabile cykler vinder over trailStabile cykler vinder over trail, men under Corona ville danskerne cykle langt og hårdt.

Lycraklædte adrenalinjunkies fyldte skove og cykelstier under coronatiden. Det afslører statistik fra PriceRunner, som også viser, at mere bekvemme elcykler nu dominerer danskernes hitlister sammen med stabile city bikes. 

Der er ingen tvivl om, at Danmark er ramt af gul feber. Snart flokkes danskerne ud for at se cykelløb, og hos PriceRunner er cykling den mest populære sportsgren målt på antal søgninger. Men hvilke tendenser gør sig gældende, når det gælder cykling? Er vi mest til roligt tempo eller fart og mudder? 

Her er et dyk ned i statistikken hos Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste for at se, hvordan Corona påvirkede vores cykelbehov. Der findes et før og et efter Corona. Også for landets mange cykelejere. 

Dansk kvalitet dominerer
Både ved elcykler og almindelige cykler er det danske mærker, som dominerer. De mest populære mærker er SCO, Winther og Christiania bikes. 

SCO tager fire ud af 10 pladser på top 10. Det er et af Danmarks ældste cykelmærker, fra 1905, hvor det blev startet i Odense. Det nyere danske mærke GoRunner er også populært med sin smarte urbane cykel, som især gør sig godt i bymiljø. Begge mærker er gode til både konventionelle cykler og de mere moderne med el.
Blandt cykler uden el er det allermest søgte produkt den gode, gamle, stadig populære Christianiacykel, som især hitter blandt børnefamilier.  

Kun to udenlandske cykler har fundet vej til toplisten: Specialized, et amerikansk mærke og Batavus fra Holland. 

Fællesnævneren for de mest populære cykler lige nu er stabil kvalitet til en god pris. Det er citybikes, cykler der især er udviklet til rolig bykørsel, og elcykler til de, der vil komme hurtigere frem og som ofte cykler lidt længere strækninger.  

Danskerne søgte ud i mudderet under corona
For to år siden i juni 2020 var tendensen en helt anden - der var listen domineret af dyre specialcykler til trail og terræn. Dengang var Danmark lukket ned, vi skulle vænne os til aflyste fester og weekend-aftaler, og tiden skulle helst bruges på aktiviteter, der ikke involverede andre mennesker.
Strik, podcasts og pasning af have blev populære hobbyer, og ligeledes gennemgik danskernes cykelvaner en forandring.
Hverdagsmotionister og lycraklædte træningsfantaster søgte ud på landevejene og til landets skove, hvor der findes stier, bakker og skråninger beregnet til mountain bikes og trail cykling. Det siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev, som har kigget dybt i statistikken.  

“Corona påvirkede samfundet på mange måder, og man kan også tale om en Corona-effekt inden for cykling. De mest populære cykler var specialiserede trailcykler, som kan klare offroad kørsel i skov og mudder. Det tyder på, at mange danskere ville ud og cykle hårdt, langt og støvet - måske for at komme væk fra hjemmets fire hvide vægge? Nu er der meget mere balance i toplisten, det er de stabile modeller som præger listen, hvor det var en vis desperation, som lyste langt væk for to år siden,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  

Listens topscorer tilbage i 2020 var en Specialized cykel til 28.499 kroner. Det er en rigtig landevejsracer, som ligger godt på vejen selv i strid modvind. 

Det grå guld drøner derudaf
Man behøver ikke være professionel cykelrytter for at cykle Danmark tynd. Faktisk er den gennemsnitlige dansker, som søger efter cykelprodukter hos PriceRunner, +50 år gammel.   

Den mest aktive gruppe er de 45-54 årige. De står for 24,6% af søgningerne. Dernæst kommer de ældre +65 årige med 21,3% af søgningerne, så det grå guld klikker sig ikke ud af cykelskoene, bare fordi benene bliver ældre. 

De yngre generationer er de mindst aktive på cykelbanerne, hvis man skal tro statistikken fra PriceRunner, som viser, at danskere i alderen 18-34 år står for blot 17,9% af søgningerne.Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 2,8 millioner produkter hos 9.100 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev