2022-09-16 07:59Pressemeddelelse

iPhone 13 ikke billigere trods nylanceringer

IphoneIphone

Til trods for lancering af nye Apple-produkter, er ældre modeller ikke faldet væsentligt i pris. Det går stik imod tidligere års praksis. Nogle modeller er endda blevet dyrere. Det viser ny statistik fra PriceRunner.

For nyligt præsenterede Apple en række nye produkter på sit årlige “Far Out” event. Blandt nyhederne var forskellige modeller i iPhone 14-serien og høretelefonerne AirPods Pro. 

PriceRunner har kigget nærmere på priserne for sidste års modeller for at undersøge, om priserne på de ældre modeller er faldet. Det er kutyme, at tidligere års modeller får et ordentligt nøk ned ad med 5-20% prisfald. 

Men ikke i år. Butikkerne bryder med trenden ved ikke at sætte priserne ned. Visse produkter bliver endda dyrere. Det gælder f.eks. Apple Watch Series 7 45 mm aluminium som er steget i pris den seneste uge med 6,25% og Apple iPhone 13 Mini som koster 150 kroner eller 2,64% mere nu end inden eventet.
Det er højest usædvanligt, siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev, som peger på, at de generelle prisstigninger i verden også rammer de mange danskere, som ønsker sig en ny mobiltelefon.  

"Næsten alting bliver dyrere for tiden. Derfor synes vi det er interessant at kigge på Apples produkter, for de falder stort set altid 5-20% i pris, når nye modeller kommer på markedet. Men ikke længere. PriceRunners prishistorik viser, at prisen på iPhone 13 har været noget nær konstant siden lanceringen af iPhone 14. Det er højest usædvanligt", siger Katrine Barslev.  

Laveste priser før og efter Far Out eventet

Apple iPhone 13
FØR: 5895 kroner EFTER: 5899 kroner PRISFORSKEL I %: 0,07%

Apple iPhone 13 Mini

FØR: 5499 kroner EFTER: 5644 kroner PRISFORSKEL I %: 2,64% 

Apple iPhone 13 Pro

FØR: 8245 kroner EFTER: 7989 kroner PRISFORSKEL I %: -3,10%

Apple iPhone 13 Pro Max

FØR: 925 kroner EFTER: 9125 kroner PRISFORSKEL I %: 0,00% 

Apple iPhone SE

FØR: 3180 kroner EFTER: 3155 kroner PRISFORSKEL I %: -0,79% 

Apple Watch Series 7 45 mm aluminium

FØR: 3105 kroner EFTER: 3299 kroner PRISFORSKEL I %: 6,25% 

Apple AirPods Pro 

FØR: 1589 kroner EFTER: 1589 kroner PRISFORSKEL I %: 0,00% 

*Priserne er indhentet den 1/9 og den 15/9. De er de laveste priser hos pricerunner.dk 

Lavere salg af nye modeller i år? 
Annonceringen af nye Apple-produkter plejer at få salget af både de nyeste og lidt ældre modeller til at skyde i vejret. Det bliver interessant at følge udviklingen i år, hvor danskernes privatforbrug er blevet begrænset. Højere priser og store udgifter til el og opvarmning får formentligt mange danskere til at holde på pengene, vurderer forbrugeranalytiker Katrine Barslev. 

“Måske er dette året, hvor flere vælger at beholde deres ældre mobiler. I år er specielt af flere anledninger. Vi har færre penge at gøre godt med, fordi inflationen ligger på et historisk højt niveau. Samtidigt har iPhone 14 ikke imponeret eksperterne synderligt, fordi der ikke er tale om store nyheder, men snarere små forbedringer. Spørgsmålet vil for mange være, om de lige så godt kan beholde deres nuværende model, eller opgradere til en lidt ældre model,” siger hun.

Prisforskellen mellem den nye iPhone 14 128GB (fra 8.289 kroner) og iPhone 13 128GB (fra 5.895 kroner) er mærkbar i en forvejen presset privatøkonomi.  

Apple iPhone 13 er ifølge PriceRunners testpanel en glimrende model, som får topkarakter i den store test af 86 mobiltelefoner. Sådan siger PriceRunners tech-ekspert Daniel Hessel: 

“Hvis du har en iPhone 12, giver det ingen mening at opdatere til iPhone 13 - de ligner hinanden alt for meget. Men hvis du sidder med en ældre iPhone, kan det være interessant at skifte ud. Den trådløse, magnetiske opladning (MagSafe) er virkelig smidig, og de nye kameraer sammen med et lidt større batteri gør iPhone 13 til en meget dejlig ven, der har alt, hvad de fleste mennesker har brug for.”

Læs sammenligningen mellem iPhone 13 og iPhone 14 og døm selv. 

Uanset hvilken mobil man er interesseret i, er det altid en god idé at tage ansvar for sin økonomi ved at oprette en prisovervågning og holde øje med, hvornår priserne rammer netop det niveau, man har valgt. Det er helt gratis for medlemmer hos PriceRunner. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 2,8 millioner produkter hos 9.100 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev