2023-12-15 09:00Pressemeddelelse

Er du klar til jul? Her er årets mest populære julegaver

Julen 2023Julen 2023

Julen nærmer sig, og PriceRunner har kigget dybt i statistikken for at se, hvad der gemmer sig under træet den 24. I år sparer vi lidt ekstra på gaver, mad og belysning. Det viser en ny undersøgelse fra PriceRunner.

Klarna-ejede PriceRunner har kigget på tallene for, hvad der er blevet søgt på hos pris- og produktsammenligningstjenesten i december måned. Den mest søgte vare er Ninja Foodi AF300, som er en airfryer. De moderne frituregryder er årets største højdespringere, som er kommet ind som en hjælpende hånd i trængte tider med inflation og høje energipriser. 

Årets julegaveindkøb tegner til at blive meget legetøj, ting til køkkenet og tøj og sko. 

 1. Legetøj

 2. Køkkentilbehør

 3. Tøj

 4. Parfumer

 5. Sko

 6. Høretelefoner

 7. Mobiltelefoner

 8. Lamper

 9. Brugskunst

 10. Wearables

Smalhans til jul?
Danskerne spekulerer stadig i besparelser, og næsten hver tredje har skruet ned for budgettet til gaver i år. Dog svarer 14%, at de har flere penge til gaver, hvilket ifølge PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev afspejler, at der trods alt er mere ro på dansk økonomi nu sammenlignet med for et år siden. 

"Dansk økonomi er på vej tilbage til normalen, som Økonomisk Redegørelse også peger på. Vores købekraft er dog stadigvæk lavere end tidligere og vi er generelt blevet mere tilbageholdende og forsigtige omkring vores økonomi. Denne jul vil der være mange økonomisk bevidste gaver under juletræet, såsom airfryers som sparer strøm, ældre modeller elektronik og flere gaver, der ikke koster så meget som tidligere," siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev. 

Gaver og mad koster mest
Julen er en tid med mange gaver, hygge og mængder af mad, og man kan let bruge mange penge. 

Danskerne bruger i år størstedelen af deres budget på gaver, dernæst mad, sociale arrangementer og tøj og skønhedsprodukter. Der bliver brugt færrest penge på rejser og pynt til hjemmet. 

Mere end halvdelen siger, at deres julebudget er blevet negativt påvirket af de generelle prisstigninger på varer og tjenester. 

57% af dem har færre gaver under træet i år

55% skærer ned på udgifterne til mad

34% tænker på at spare strøm ved at slukke for julebelysningen

De absolut mest populære varer i december er legetøj. Gaver til børn og børnebørn skal købes, så de kan nå hjem i postkassen inden jul. 

Her er de årets 10 mest populære gaver til børn og barnlige sjæle: 

 • Spin Master Gabby's Purrfect Dollhouse
 • Fishe Price Little People Bondegård med lyd
 • Spin Master Bitzee Interactive Pet
 • Lego Gabby's Dollhouse
 • Lego Icons Bouquet of Wild Flowers
 • Lego Friends Heartlake City Community Center
 • Famosa My Fuzzy Friends Moji
 • Magna-Tiles Klare farver 100 brikker
 • Moose Little Live Pets Mama Surprise Guinea Pig & her Babies
 • Flycatcher Smart Sketcher 2.0 Projector
(søgninger på kategorien Legetøj hos PriceRunner den 1-12 december 2023)

"Legetøj er lige nu den absolut mest populære kategori hos PriceRunner. Danske børn er vilde med legetøj, der udspringer af tv- eller streaming-serier. Det gælder for eksempel for Gabby's Dollhouse og Lego Friends, som de kan se på tv'et og derefter lege med selv. En anden populær tendens er, at Lego har fået stor succes med deres Icons serie, hvor man bygger mere avancerede modeller. Det henvender sig i lige så høj grad til teenagere eller voksne, der elsker Legos legende univers. Derudover ser vi også meget populært elektronisk legetøj, som for eksempel 'levende' dyr, som børnene skal passe og pleje," lyder det fra forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev. 

Julen startede under Black Friday
Under tilbudsugen Black Friday i november blev der handlet julegaver i stor stil. Ifølge PriceRunners undersøgelse købte 76% af de, som handlede under Black Friday, nogle eller alle deres julegaver. Hver femte dansker sørgede ligefrem for at ordne alle deres julegaveindkøb under Black Friday, hvor priserne var lavere. Det er blevet helt normalt at søge efter udsalgspriser, og prisen er en meget vigtig faktor, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

For yderligere information – kontakt:
Katrine Barslev, forbrugeranalytiker
katrine.barslev@pricerunner.com
+45 30 22 15 78 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Nordens største pris- og produktsammenligningstjeneste. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. PriceRunners formål er at vejlede og hjælpe danskerne med at sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. PriceRunner blev skabt for at hjælpe forbrugerne med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier