2021-12-03 08:48 Nyheder

Kæmpe efterspørgsel på mundbind

Høje priser på mundbind

Mundbind og COVID19-tests er igen en del af hverdagen, og søgningen er fordoblet på få dage. Danskerne er også på udkig efter brætspil, bøger og øl og spiritus for at gøre hjemmelivet mere behageligt.  

Der søges normalt i stor stil efter elektronik, spillekonsoller, de nyeste Apple-produkter og legetøj i december. Men i år har en ny vare sneget sig ind på Top 10-listen. På sjettepladsen over de mest klikkede produkter den seneste uge ligger Boson Rapid SARS-CoV-2 Antigentest, som giver et hurtigt svar på, om der er COVID-19 smitte hos testeren.

Folketingets krav om mundbind i kollektiv trafik, butikker og på sygehuse og lægehuse har fået efterspørgslen på mundbind til at eksplodere. Det viser statistik fra PriceRunner, som har sammenlignet denne uges trafiktal med sidste uge. Antallet af kliks ud til forhandlere er eksploderet – stigningen er på 164% på en uge.  

Regeringen foreslog sidste onsdag, at der skulle genindføres krav om mundbind i detailhandlen og den kollektive trafik. Folketingets Epidemiudvalg godkendte senere forslagene. Det sker som følge af stigende smittetal og antallet af indlagte med coronavirus.

Søgningen efter mundbind hos PriceRunner – Danmarks største sammenligningstjeneste – steg på kort tid, og de mest populære produkter er Type IIR 3-Lags 50-pakke og Type II 3-Lags 50-stk.

Også håndsprit oplever en større efterspørgsel, og antal søgninger på håndsprit er fordoblet denne uge sammenlignet med sidste uge. 

"I takt med at efterspørgslen går op ser vi, at prisen også stiger. De mest populære mundbind er steget med i gennemsnit 40% den seneste uge. Indtil videre er der tilstrækkeligt mange mundbind på lager, så ingen butikker har meldt om svigtende leverancer," siger Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner. 

Sådan onlinehandlede danskerne i 2020

Vinterhygge hjemme

Hvordan forbereder danskerne sig på endnu en vinter med færre sociale arrangementer og mere tid hjemme? Der er en tydelig stigning i søgninger på varer, som kan falde under kategorien ”hygge”.

Brætspil er steget med 72% denne uge sammenlignet med sidste uge. Den samme høje efterspørgsel ses for bøger med 67% og øl og spiritus med 54%, hvor de mest populære produkter er rom, akvavit og whiskey, som måske skal bruges til julefrokoster, måske til en stille aften hjemme i sofaen.  

"Hvis vi skal forsøgte at finde noget positivt ved mundbindets tilbagevenden, så er det, at der bliver tid til spil med familien, til at læse bøger og hygge hjemme. Livet hjemme bliver stadig vigtigere for os, og vi tror, at vi vil se en stigning i salget af lamper, tæpper, brugskunst og køkkenting op til jul", forklarer forbrugeranalytiker Katrine Barslev.  Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,4 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 170 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev