2020-08-01 10:37Pressemeddelelse

Kraftig eksplosion i efterspørgsel på mundbind

Sundhedsstyrelsens anbefaling fredag at af bruge mundbind hvis man skal deltage i optog, forsamlinger eller i offentlig transport i myldretiden fik efterspørgslen på mundbind til at eksplodere fredag eftermiddag og aften.

Søgningen på PriceRunner – Danmarks største sammenligningstjeneste – efter mundbind – blev fredag fordoblet i forhold til torsdag. På kort tid søgte alle efter mundbind til salg i danske onlinebutikker, og det fik søgningerne til at minde om en travl julehandelsdag.

De seneste ugers debat om, hvorvidt vi bør bruge mundbind i Danmark havde i forvejen fået interessen for at købe mundbind til at stige eksplosivt i løbet af meget kort tid.

Fredag gik det vildt stærkt efter Sundhedsstyrelsens udmelding og søgningen efter mundbind var 103% højere end torsdag. En stigning, der kom ovenpå en uge, hvor efterspørgslen på mundbind nærmest blev fordoblet hver dag.

Idens over søgning på mundbind

En analyse af data fra PriceRunner, viser at søgninger og dermed interessen for at skaffe sig mundbind er 11-doblet i juli i forhold til januar.

Det er helt ekstraordinært det vi oplever lige nu. Vi var overbeviste om at marts og april, hvor vi så en massiv efterspørgsel på mundbind og håndsprit, var toppen i forhold til Corona-krisen. Men det er gået helt amok og stigningen vi så fredag, er helt exceptionel, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Indekserede søgetal viser at indekset for juli lander på indeks 1107. Indeks 100 og dermed normalen er januar 2020, hvor Corona/Covid 19 pandemien endnu ikke havde ramt Europa endnu. I april, hvor Danmark var hårdest ramt lå indeks på 434.

Danskernes søgninger i juli måned ender 139% højere end april i år, hvor efterspørgslen på mundbind var størst.

Normalt er det mobiltelefoner og tv, der topper søgningerne og er de mest populære produkter. Men de er alle slået af tronen og nu toppes listen over de mest populære produkter af mundbind.

Det er meget usædvanligt, og det er tydeligt at danskerne nu gør sig klar til at bære mundbind. Efterspørgslen er kolossal for tiden, og det betyder at vi kan se at mange butikker allerede melder udsolgt, siger Martin Andersen.

Stigende efterspørgsel giver stigende priser

En analyse af prisdata på mundbind viser at priserne på de mest populære mundbind er steget med 27% i løbet af den seneste måned.

Prisniveauet for de mest populære mundbind toppede indtil videre i april, da Coronakrisen var på sit højeste. Priserne er sidenhen faldet i takt med at samfundet er blevet genåbnet og smittetallene har været for nedadgående.

De faldende priser er nu afløst af stigende priser på grund af den fornyede kolossale efterspørgsel. Mange butikker melder udsolgt, og det giver stigende priser, ” siger Martin Andersen.

PriceRunner forventer, at den store efterspørgsel på mundbind vil fortsætte og at det er sandsynligt at vi vil se en mere end en fordobling i løbet af den kommende tid.

Mode mundbind trender

Det er primært to slags mundbind danskerne går efter. De klassiske ”kirurgiske mundbind” og de nye og mere modeagtige mundbind.

Vi ser en kæmpe interesse for at købe de mere moderigtige mundbind, der er kommet på markedet. Det bliver efterårets store trend, hvor vi uden tvivl vil se en eksplosion i nye og moderigtige mundbind,  siger Martin Andersen.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen

Relaterede medier