2021-11-15 13:30 Nyheder

8 tips til de bedste deals under Black Friday

Black Friday 2021 PriceRunner

Årets største handelsdag med vilde rabatter og tilbud står for døren, og det er muligt at finde drømmekøb under Black Friday med store rabatter, men der er også risiko for at blive snydt. PriceRunner giver de bedste tips til at undgå fake deals og finde netop de ting, du drømmer om.

Årets største handelsdag er Black Friday, og hundredevis af butikker både online og i landets gågader bugner af gode tilbud. Det er en oplagt lejlighed til at købe noget fint til dig selv eller sørge for at få julegaverne i hus!

”Startskuddet til den klassiske Black Friday går kl 00.00 natten til den 26. november, men allerede i dagene inden tyvstarter butikkerne af gode tilbud. Black Friday er nærmest blevet til Black Week. Det er stadig årets største handelsdag, og Black Friday vokser endnu mere i år,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

Prisen på udsalgsvarer var i gennemsnit 19% lavere end ugen inden Black Friday 2020, og Katrine Barslev forventer, at udsalget ligger på samme niveau i år.

Her er hendes bedste tips til en vellykket Black Friday:

#1 Du behøver ikke skynde dig
Årets største onlinesalg nærmer sig. Black Friday er blevet til Black Week. I en ny undersøgelse fra PriceRunner siger 29% af e-handlere, at de har udsalg hele ugen den 22.-28. november, mens det kun er 10% som holder sig til selve Black Friday den 26. november.

#2 Se dig for
Udsalgsvarerne lokker med gode priser, men det er vigtigt at holde hovedet koldt og øjnene åbne. Faktisk viste PriceRunners dataindsamling i 2020, at 26% af de produkter, som blev sat ned under Black Friday, var blevet sat op i løbet af efteråret med i gennemsnit 27%. Du kan tjekke prisstatistik på PriceRunner.

#3 Gå efter disse varer
Baseret på data fra PriceRunner er der nogle særlige kategorier, hvor du kan spare ekstra mange penge i forhold til normalprisen. Skønhed er populært: Hårpleje, parfumer, hudpeje og makeup har mange udsalgstilbud. Også elektronik ligger på toplisten: TV, wearables, høretelefoner, PlayStation 4 spil.

#4 Lav en plan
Trafikken til netbutikkerne boomer allerede omkring midnat natten til Black Friday, og i 2020 steg trafikken med 50% sammenlignet med 2019. Hvis du har noget, du virkelig vil have fingrene i, kan det være en idé at sidde klar ved midnat. Men mange butikker har tilbud strøet ud over hele Black Week, så tjek dine favoritbutikker og lav en plan for, hvordan du vil bruge dine penge mest fornuftigt.

#5 Støt dine favoritter
Det er muligt at handle lokalt også online. Mange butikker er rykket over til den digitale handel, og du kan sikkert finde dine lokale favoritbutikker også online. Det er nemt og bekvemt at handle online, og du kan shoppe når det passer dig – og stadig være en loyal kunde.

#6 Tænk grønt
Vidste du, at når du går ind på PriceRunner og søger efter f.eks. en ny madras, kan du filtrere efter allergivenlige materialer og miljømærkede produkter. Der findes mere end 100 bæredygtige filtre, så du kan finde den rigtige vare, samtidig med at du tænker på planeten.

74% af danskerne siger i en ny undersøgelse, at det er vigtigt for dem at købe bæredygtigt, og der findes mange fantastiske brands, som tager social ansvarlighed og miljøhensyn alvorligt. 

#7 Vælg de rigtige tilbud
Det kan være let at blive fristet, når prisskiltet viser -30%, men spørg dig selv, om du virkelig har brug for varen? Black Friday behøver ikke ruinere dig eller være en kilde til overforbrug. Vælg nøje de produkter og tilbud, som du vil gå efter – det vil ofte være ting, som du kan have længe, og som du bliver mere glad for end en masse billigt skrammel.

#8 Brug statistik og overvågning
Husk at tjekke prishistorikken for at finde de bedste tilbud. Det er også en god idé at lave en prisovervågning hos PriceRunner, så du ikke går glip af de gode tilbud, når butikkerne sænker prisen.

Her var de største rabatter i 2020*
*målt på gennemsnittet af varer i kategorien:

#1 Sko -26%
Den største besparelse finder vi på sko. Det er muligt at gøre et rigtigt kup, uanset om det gælder sneakers, sportssko, sandaler eller vinterstøvler til sne og sjap.

#2 PlayStation 4 spil -26%
Elektronik er en af de kategorier, som danskerne i høj grad går efter, og helt i top af listen over besparelser ligger spil til den populære spillekonsol PlayStation 4.

#3 Sportstøj -26%
Mange danskere fik gang i løbesko eller kettlebells under tiden med hjemmearbejde og karantæne. Det er muligt at gøre et rigtigt godt køb, når det gælder sportstøj, hvor den gennemsnitlige besparelse ligger på -26%

#4 Opvaskemaskine -24%
Vi ser mange ting til hjemmet ligge højt på listen over mest søgte produkter og de største besparelser. Udover opvaskemaskine kan man spare 22% på vaskemaskiner og 23% på køle/fryseskabe.

#5 Børnesko -24%
Også børnene kan få ekstrabillige sko under Black Friday. Der er store besparelser på både gummistøvler, vinterstøvler, sneakers og hjemmesko til de små, hurtigtvoksende fødder.

Top 5 Årets mest populære varegrupper

Danskerne går efter et bredt udsnit af varer under Black Friday. Baseret på vores erfaring fra tidligere år tror vi på legetøj, elektronik og ting til hjemmet som de mest populære udsalgsvarer.

#1 Legetøj
Legetøj er det vi køber allermest af på Black Friday udsalget. Salget af legetøj blev næsten fordoblet online i 2020 i forhold til 2019. Mange vælger at handle julegaverne under Black Friday, og det er muligt at købe favoritlegetøjet til børn og børnebørn til en favorabel pris.

#2 Elektronik
Der er altid mange gode tilbud på elektronik under BF, og vi danskere går efter mobiltelefoner, høretelefoner og TV. Priserne er ofte sat godt ned, så man kan gøre et rigtigt kup på de store køb.

#3 Lamper
Vi ønsker at skabe et hyggeligt hjem, som afspejler vores stil. Lamper lyser op i mørket, og mange indretningsbutikker har sat priserne ned på populære modeller som overvåges af mange mennesker på PriceRunners side. Vi tror på, at de vil slå til, når priserne falder.

#4 Køkkenudstyr
Hjemmet er vores trygge havn, og en eftervirkning fra corona-tiden er, at vi i højere grad ønsker at opholde os i vores hjem. Mange arbejder stadig hjemmefra, og vi ser, at blendere, køkkenudstyr, gryder og andet til køkkenet er i høj kurs.

#5 Wearables
Desuden ser vi et peak i interessen for wearables, og vi holder fast i den store træningsinteresse fra corona-tiden. Der er stor interesse for aktivitetsmålere, smartwatches og sportsure, og der er rigtig mange penge at spare.Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,4 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 170 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev