2020-06-24 06:56Pressemeddelelse

Pool amok i sommervarmen

Pool amok i sommervarmen

Kombinationen af sommer, varme og ingen tur sydpå har sendt efterspørgslen på en udendørs pool til haven til rekordhøjde.

Ferie hungrende danskere går pool amok, og interessen for at anskaffe sig en pool til haven er ti-doblet i år sammenlignet med forrige år.

Rekord i pool interesse

Vi vil have feriefølelsen, hvor vi kan bade og sole os ved swimming poolen – også selvom det er hjemme i vores egen have. Det har fået interessen for en pool til haven til at stikke helt af og ligger rekordhøjt her på kanten af sommeren 2020, hvor et flertal af danskerne kommer til at holde ferie hjemme, siger Martin Andersen, direktør PriceRunner.

Aktuelt er pools den næstmest populære produktkategori på PriceRunner, der er Danmarks største sammenligningsside. Danskernes søgninger efter pool til haven har siden 1. juni ligget næsten 6 gange højere end samme periode sidste år og antallet af danskere, der faktisk ender med at købe en pool, er hele 10 gange højere end sidste år.

Det er meget usædvanligt at vi ser så eksplosiv stigning i efterspørgslen på et enkelt produkt og den trend kan ene og alene tilskrives, at selvom vi ikke kan rejse sydpå vil vi have en god ”badeferie” hjemme,” siger Martin Andersen.

Den store efterspørgsel på pools til haven betyder, at mange af de mest populære pools er udsolgte eller svære at skaffe viser en aktuel oversigt på PriceRunner.

Det er primært de mindre pools der er de mest populære, da de kan være i de fleste haver.

Priserne varierer meget afhængig af størrelsen, og en gennemgang af priserne på de 50 mest populære pools viser, at der er god grund til at gøre lidt hjemmearbejde inden man køber en pool til hjemmeferien.

I gennemsnit er der 23 % at spare på at købe den ønskede pool til laveste pris fremfor højeste pris.  Der ses prisforskelle på mere end 100% på enkelte pools – men i gennemsnit er forskellen 54%.

Denne sommers megatrend er at danskerne i stort omfang opgraderer deres uderum hjemme med alt lige fra nye havemøbler, større grill, trampolin og nu hvor sommervarmen for alvor er kommet også med en udendørs pool, siger Martin Andersen.

En interviewundersøgelse med 1000 danskere lavet af analyseinstituttet Kantar for PriceRunner om danskernes sommerferieplaner viser at 40% forventer at holde ferie hjemme, og at de i stor grad vil bruge en del af årets feriebudget på at forbedre hus og have samt købe større ting som en pool eller en grill.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen