2020-06-16 08:10Pressemeddelelse

Halvdelen af danskerne vil spare på sommerferien

Sommerferie i Danmark

Hjemmeferie – vi skal lige vænne os til udtrykket. Først var det arbejdet, der skulle klares hjemmefra og nu er det sommerferien, der også bliver til en hjemmeferie.

Og det bliver en hjemmeferie med reducerede feriebudgetter i år for danskerne.

Knapt halvdelen (48%) af danskerne oplyser, at de kommer til at bruge færre penge på ferien i år end sidste år på grund af den økonomiske usikkerhed. Næsten lige så mange danskere (47%) forventer at bruge det samme på ferie i år som forrige år.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes ferieplaner, som analyseinstituttet Kantar har lavet for PriceRunner. Et repræsentativt udsnit af befolkningen på 1000 danskere er blevet spurgt om deres ferieplaner denne sommer. Undersøgelsen er gennemført i perioden 20. til 25. maj 2020.

Mere end halvdelen har desuden svaret at de enten har måtte ændre deres sommerferieplaner eller ligefrem lægge dem på is indtil videre på grund af rejserestriktionerne her under Corona pandemien.

40% har derfor planlagt at holde ferie hjemme på bopælen for at spare penge men også for at holde en aktiv arbejdsferie med fokus på at forbedre hjemmet og personlig forkælelse.

Denne sommer bliver en vi aldrig glemmer. For mange danskere bliver det en hjemmeferie med fokus på at pimpe hus og have op. Og ikke mindst forkæle os selv og familien så godt vi kan, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

PriceRunner er Danmarks største sammenligningstjeneste med mere end 1,7 millioner produkter i 8.000 butikker.

Hvad siger undersøgelsen:

14% af danskerne vil bruge feriepengene på at forbedre huset eller lejligheden, og andre 20% har en lang liste af større hjemmeinvesteringer som grill, pool, havemøbler og cykler de vil realisere til sommer.

  • 53 % af danskerne har måtte ændre sommerferieplaner pga Corona krisen
  • 40 % vil holde ferie hjemme
  • 25% tager i deres sommerhus
  • 19% vil leje et sommerhus
  • 16% vil tage på hotel eller hotellejlighed
  • 32% vil spare årets ferie væk på grund af den økonomiske usikkerhed

Danskernes hjemmeferieplaner er trods de formindskede feriebudgetter godt nyt for den indenlandske økonomi.

På trods af den økonomiske usikkerhed forventer halvdelen af danskerne at bruge lige så mange penge på at holde ferie som de plejer at gøre denne sommer. Forbrug, der kan sætte gang i økonomien efter Corona nedlukningen i foråret, og hvor danskerne med god samvittighed kan sætte ”ild” til Dankortet.

Og det er store feriebudgetter, der skal bruges i DK i stedet for i udlandet på de normale solrejser sydpå. 35% af danskerne har et feriebudget på mellem 5.000 og 15.000 kroner. Danskerne har i gennemsnit et feriebudget på 14.369 kroner.

Selvom danskerne vil spare på årets ferie, vil de også give den gas i sommerferien, når hjemmeferien skal gøres så god og spændende som muligt ved at købe større ting som ny grill eller havemøbler, siger Martin Andersen.

Undersøgelsen viser også, at vi efter det lange forsømte Corona forår i den grad trænger til forkælelse og til at komme mere ud og opleve noget.

16% vil tage på kortere hotelophold eller leje en hotellejlighed. Til sammenligning var samme tal i 2019 7%.

Knapt halvdelen af de ferierende danskere var sidste sommer på ferie i udlandet. Størstedelen skal denne sommer finde på noget andet på grund af rejseanbefalingerne fra Udenrigsministeriet.

Ture i lokalområdet, restaurant besøg med god mad og drikke samt shopping bliver hovedaktiviteten til sommer. Hvor det normalt er under fremmede himmelstrøg, så er det i år på dansk grund, og det er min klare fornemmelse at det har de fleste danskere affundet sig med, og er klar til at få det bedste ud af det, siger Martin Andersen.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen