2022-11-21 06:30Pressemeddelelse

Helt nye tal: De største besparelser under Black Friday

Black Friday 2022 PriceRunner

Det er muligt at finde drømmekøb til en rigtig god pris, når årets største udsalg for alvor går i gang i dag. PriceRunner har samlet alt om de bedste tilbud og hvilke produkter man især bør gå efter.

Årets største handelsdag er Black Friday, og hundredevis af butikker både online og i landets gågader bugner allerede af gode tilbud. Denne uge er en oplagt lejlighed til at købe det, du virkelig ønsker dig eller sørge for at få ordnet julegaverne tidligt og med rabat. Priserne var i gennemsnit 23% lavere under Black Friday 2021 end ugen inden. 

Helt nye tal fra PriceRunner viser, at der især er tre kategorier, som man kan spare ekstra meget på: 

Køkkentilbehør og -maskiner
Alt godt til hjemmet er en sikker vinder under årets vildeste udsalg. Det gælder blandt andet kaffemaskiner, bestik, tallerkener og blendere. Også store varer som opvaskemaskiner og bagemaskiner kan forventes at komme på udsalg, så hvis man vil opgradere til bedre energimærker eller mere effektive maskiner, så er det muligt at gøre et godt køb. 

Elektronik
Ny teknik er altid populært under Black Friday, og i år er mange produkter inden for tablets,  nedsatte med en god besparelse. 
Dog skal man ikke regne med, at den populære PlayStation 5 kommer synderligt på udsalg. Den har holdt prisen stort set siden lanceringen. Det bedste råd er at holde øje med prishistorikken eller sætte en notifikation, så man får en påmindelse, hvis prisen falder.  

Skønhed, hårpleje og hudpleje
Alt godt til ansigt, krop og hår bliver nedsat med store besparelser i den kommende uge. Forvent rigtig gode nedsættelser med -25%, -30% og helt op til -40% for sæsonens produkter. Hvis du kan bruge tidligere års produkter, så kan du spare op til -60% på diverse skønhedsoutlets. 

Kontakt venligst forbrugeranalytiker Katrine Barslev på 30221578 for mere information om produkter og kategorier på årets Black Friday.

Ikke på tilbud
Selvom Black Friday er årets største udsalg er der også enkelte varegrupper, som man kan regne med, der ikke kommer på udsalg. I PriceRunners statistik ses meget få produkter i disse kategorier på udsalg lige nu. Det drejer sig om følgende kategorier, som man godt kan krydse af ønskelisten, hvis man ønsker at handle på tilbud: 

Spillekonsoller - især PlayStation 5 og Xbox Series X
De seneste mobiltelefoner såsom iPhone 14 og Samsung Flip 4
Nye Apple-produkter
Luksus parfumer
Luksus hudpleje
Eksklusive designermærker

Fem gode råd til Black Friday
PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev giver fem gode råd til at få en vellykket Black Friday med økonomien i behold. 

#1 Lav en plan
Tjek dine favoritbutikker og lav en plan for, hvordan du vil bruge dine penge mest fornuftigt. Husk at tjekke prishistorikken og lav en prisovervågning hos PriceRunner, så du ikke går glip af de gode tilbud, når butikkerne sænker prisen. 

#2 Tag det roligt
Startskuddet til den klassiske Black Friday går kl. 00.00 natten til den 25. november, men allerede i weekenden inden tyvstartede mange butikker de gode tilbud. En tredjedel af butikkerne har angivet overfor PriceRunner, at de har udsalg hele ugen. Det handler om at være først for at vinde forbrugernes gunst, og det er især vigtigt i år, hvor krisen kradser. 

#3 Køb ikke over evne 
Det kan være let at blive fristet, når prisskiltet viser -30%, men spørg dig selv, om du virkelig har brug for varen? Black Friday behøver ikke ruinere dig, eller være en kilde til overforbrug. Vælg en håndfuld gode tilbud på særlige produkter – det vil ofte være ting, som du kan have længe, og som du bliver mere glad for end en masse billigt skrammel.

#4 Tænk grønt 
Hos PriceRunner kan du filtrere efter allergivenlige materialer og miljømærkede produkter. Der findes mere end 100 bæredygtige filtre, så du kan finde den rigtige vare samtidig med at du tænker på planeten. 74% af danskerne siger i en ny undersøgelse, at det er vigtigt for dem at købe bæredygtigt, og der findes mange fantastiske brands, som tager social ansvarlighed og miljøhensyn alvorligt.  

#5 Vær på forkant
56% af danskerne svarer i en ny undersøgelse*, at de regner med at købe julegaver under Black Friday i år. Det er smart af flere grunde, ikke blot økonomisk men også den fred der sænker sig i sindet, når man ved, at gaverne er indkøbt i god tid. Og hvad skal man så købe til sine nære og kære? 17% ønsker sig tøj og sko, 13% ønsker sig ting til hjemmet og hver tiende dansker vil gerne have en rejse i julegave. 

*Undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af PriceRunner i perioden 19-20. oktober 2022. Der er gennemført 1009 interview med danskere i alderen 18+ år. 

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 2,8 millioner produkter hos 9.100 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 200 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. PriceRunner er ejet af Klarna. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev

Relaterede medier