2021-11-25 07:00Pressemeddelelse

Elektronik hårdt ramt af falske tilbud

Elektronik

Danskerne er vilde med at handle elektronik under Black Friday, men det er let at blive snydt. PriceRunners undersøgelse viser en høj andel af falske tilbudspriser på elektronik under årets Black Friday.

År efter år ligger elektronik højst på listen over de varer, danskerne går efter under Black Friday. I år er ingen undtagelse, og ud af de de 10 mest populære kategorier indtager elektronik såsom mobiltelefoner, høretelefoner og TV halvdelen af pladserne.
Herunder ses top 10 listen over de mest populære elektroniske kategorier hos PriceRunner lige nu.

Favoritelektronik

Butikkerne bugner af gode tilbud, men en ny analyse af 36.000 varer viser, at andelen af falske tilbud ligger på hele 23%.

Et falskt tilbud vil sige, at butikkerne først hæver prisen i løbet af efteråret for så at sænke prisen under Black Friday. Dermed ser prisfaldet større ud end det i virkeligheden er.

Det gælder ikke mindst inden for elektronik, hvor PriceRunner har kigget nærmere på, hvor stor andelen af falske tilbud er.  

Analysen viser, at fire ud af fem elektroniske kategorier har en andel af falske tilbud på 20% eller mere.

”Det er opsigtsvækkende, at 80% af al elektronik har en høj andel af falske tilbud. Elektronik er det, som danskerne i høj grad går efter under Black Friday, og der er altså også en høj andel af varer, som er blevet sat op i pris i løbet af efteråret for så at blive sat ned lige op til Black Friday. Det stiller store krav til forbrugerne at gennemskue tilbudspriserne,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

Populære kategorier som grafikkort, tablets og PlayStation 5 spil har en meget høj andel, hvor en tredjedel af priserne er sat op inden Black Friday for så at blive sænket igen i løbet af Black Week. Det giver indtryk af, at besparelsen er større, end den reelt er.

Der er dog ingen grund til at fortvivle helt, for med lidt sund fornuft er det let at holde styr på, om prisen er ægte eller falsk. 

”Black Friday er stadig årets billigste dag, og hvis du forbereder dig ordentligt, kan du gøre en god handel. Tjek prishistorik for at se, om du faktisk sparer penge, og hold øje med flere butikker, eller sæt en prisovervågning, så du får den model og konfiguration, som du er ude efter,” siger Katrine Barslev.

 

Om PriceRunners prisundersøgelse:

Fra 28. august – 24. november er 36.000 produkters pris hver dag blevet registreret. Ud af de 36.000 produkter viste dataen den 24. november, at 16,9% af priserne var steget indtil for en uge siden. De var steget med et gennemsnit på 22,9%.

Undersøgelsen viste også, at 12,1% af produkterne var faldet i pris per dags dato (23. november) med et gennemsnit på -21,2%.

Andelen af falske tilbud – altså priser som mindst er steget med 10 procent for derefter at være sænket med 5 procent – ligger på 22,7% den 24. november. PriceRunner følger op på analysen på Black Friday den 26. november.   Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,4 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 170 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev