2021-12-13 07:00Pressemeddelelse

Årets julegave 2021 taler til vores fantasi

Danskerne har talt: der skal ligge oplevelser, bløde pakker og ting til vores fritidsaktiviteter under juletræet. Økonomisk usikkerhed påvirker julens budget. 

Der er godt gang i julehandlen, og godt nyt til alle tøjbutikker. 31% af danskerne ønsker sig tøj i julegave. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov, der har interviewet 1000 danskere over 18 år for PriceRunner om, hvad de ønsker sig til jul.

Bløde pakker i form af nyt tøj var også et hit i 2020, mens årets julegave i 2019 var gavekort.

Et gavekort er stadig på 24% af danskernes ønskeliste. Ligeledes er elektronik stadig eftertragtet under træet, og lige nu klikkes der især på spillekonsoller, robotstøvsugere og Apple AirPods.

Men allerøverst på ønskelisten står det, som viser vores higen efter normalitet og samvær: Oplevelser. Hele 32% siger, at de ønsker sig oplevelser i form af for eksempel en ferie, biografbesøg eller koncert i julegave. Livet efter Corona og isolation hjemme begynder at vise sig muligt efter vinteren, og det er tydeligt, at danskerne glæder sig til igen at være sammen.

Tiden hjemme de seneste 21 måneder viser sig også i danskernes juleønsker på anden vis. Helt ny på listen er ”ting til min hobby”, og hele 19% ønsker sig udstyr til deres fritidsaktiviteter såsom strikketøj, fiskeriudstyr, sportsaktiviteter og håndværksudstyr.

”Gavekort og oplevelser topper ofte listerne over danskernes ønsker, men blev skubbet i baggrunden af coronapandemien. Nu er de tilbage, og det er helt naturligt at vi ønsker at et mere aktivt og socialt liv igen. Det er interessant at se, at så mange har fundet en hobby, som de er glade for – der findes heldigvis mange spændende ting at kaste sig over, hvis vi skal fortsætte med livet hjemme,” siger forbrugeranalytiker hos PriceRunner Katrine Barslev.

Et ændret forbrugsmønster for mange

I undersøgelsen ønskede PriceRunner at kigge nærmere på, om danskerne har samme budget for julegaver i år. Majoriteten på 71% siger ja, de bruger de samme antal penge som sidste år, mens 9% siger, at de bruger mere. 12% siger, at de bruger færre penge.

 

Adspurgt om grunden til, at de bruger færre penge, svarer 29%, at det er af klima- og miljøhensyn, mens hele 45% siger, at det er på grund af deres nuværende, økonomiske situation.  

”Den økonomiske usikkerhed på grund af Covid 19 pandemien fortsætter desværre. Mange planlægger at bruge færre penge på julegaver, hvilket i sig selv ikke behøver at være negativt, men det er interessant at se, om den tendens fortsætter ind i 2022,” siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

Hele ønskelisten

Her er alle de ønsker, danskerne har i år. Det var muligt at vælge flere ting på listen.

 Om PriceRunner

Om PriceRunner PriceRunner er Danmarks største pris- og produktsammenligningstjeneste med 3,4 millioner produkter hos 22.500 butikker i 25 forskellige lande. Vi har godt 170 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige. Hver måned bruges vi af forbrugere, som vil sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttests og se andre brugeres anmeldelser og anbefalinger af butikker og varer. PriceRunner er en helt uafhængig virksomhed, vi ejes ikke af nogen producenter, og vi er ikke afhængige af dem, butikker eller organisationer med interesse i at sprede partisk information. Vores mål er at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste produkter til en bedre pris. Hver måned hjælper vi forbrugere med at finde bedre og billigere produkter og samtidigt spare penge ved at bruge PriceRunners tjenester.


Kontakter

Katrine Barslev
Forbrugerekspert og kommunikationsansvarlig PriceRunner Danmark
Katrine Barslev