2020-11-06 06:41Pressemeddelelse

Verdens største udsalg vokser i Danmark

Singles Day sale 2020

Udsalgssæsonen skydes nu i gang i Danmark. Første store udsalgsdag er Singles Day 11. november. Verdens største udsalgsdag – men i Danmark er det stadig den mindste.  I 2019 var 6% af butikkernes produkter sat på udsalg med en gennemsnitlig rabat på 16%.

Analysen af Singles Day udsalget i 2019 afslører, at selvom udsalget ikke er nær så stort som Black Friday, er der er masser af gode udsalgstilbud, hvor forbrugerne kan gøre et godt køb.

Parfume, legetøj, Barbermaskiner og Trimmere, TV og bærbare computere er nogle af de produktkategorier, hvor der sidste år var mange gode udsalgstilbud med rabatter på mellem 20 og 25%.

Vi forventer et Singles Day udsalg, der vil forsætte den vækst vi oplevede i 2019 og udsalgsdagen vil vækste med 20 til 25%,  forudsiger Martin Andersen, direktør og prisekspert på PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste.

Singles Day udsalg 2020
Singles Day bliver stadig større

I 2019 voksede Singles Day udsalget med 27% i forhold til 2018. Det viser en analyse af data, der viser trafikken fra PriceRunner og ud til de danske butikker.

Det er en ret flot stigning på et år, og viser at Singles Day udsalget har en klar værdi for forbrugerne og butikkerne. Der var ret gode rabatter sidste år, hvor parfumekategorien var topscorer med i gennemsnit 24% rabat,  siger Martin Andersen.

PriceRunner er Danmarks største prissammenligningstjeneste med priser og produkter fra mere end 9.000 butikker i Danmark.

Mange falske tilbud

I 2019 var hver tredje udsalgstilbud på Singles Day i Danmark et falsk tilbud.

Et falsk tilbud er et tilbud, der ser godt ud og lokker med stor rabat, men hvor prisen bare ikke er et godt tilbud, fordi varen tidligere har enten kostet det samme eller været billigere.

Det bliver desværre nemt for forbrugerne at gå i tilbudsfælden under udsalget, når vi flere butikker har brugt tiden frem til udsalget på at sætte priserne op,  siger Martin Andersen.

PriceRunner anbefaler forbrugerne at se sig godt for inden de køber stort ind på Singles Day udsalget. Det kan de gøre ved at lave en prissammenligning samt tjekke produktets prishistorik.

Det er nemt at se hvad produktet kostede for et par måneder siden og sammenligne det med udsalgsprisen. Hvis tilbudsprisen er lavere, så er det et godt tilbud og hvis ikke, så er det helt åbenlyst ikke et godt tilbud, siger Martin Andersen, prisekspert hos PriceRunner.

Yngre kvinder vilde med Singles Day

Kvinder vil i stigende grad deltage i årets Singles Day udsalg. Det viser en undersøgelse som analyseinstituttet YouGov har lavet for PriceRunner blandt 1000 danskere.

I 2019 var der 3% af kvinder i alderen 18 til 39 år, der var på Singles Day udsalg, og ifølge den nye undersøgelse vil 6% gå på Singles Day udsalg.

Det er primært yngre i alderen 18 til 29 år der har fået øjnene op for Singles Day udsalget, viser analysen fra YouGov.

Singles Day udsalget er stille og roligt ved at vokses sig større. Vi ser en tydelig tendens, hvor kvindelige forbrugere har fået et øget kendskab til udsalget og finder gode tilbud. Der er dog stadig et godt stykke vej op til Black Friday, der suverænt er den største udsalgsdag i Danmark, siger Martin Andersen.

Singles Day udsalg 2020

Her var de største rabatter i 2019
 1. Parfume                                 -24%
 2. Babyudstyr                            -20%
 3. Barbermaskiner og Trimmere   -19%
 4. TV                                           -18%
 5. Bærbar                                   -17%
 6. Børneværelse                       -17%
 7. Legetøj                                   -16%
 8. Aktivitetsmåler                     -15%
 9. Mobiltelefoner                      -14%
 10. Høretelefoner                       -13%
Her er de mest populære produktkategorier i 2019:
 1. Mobiltelefoner
 2. Høretelefoner
 3. Legetøj
 4. TV
 5. Sko
 6. Køkkenudstyr
 7. Lamper
 8. Bærbar
 9. Højttalere
 10. Skærme
Her er de mest populære produkter i 2019
 1. Apple iPhone 8 64GB
 2. Apple AirPods Pro
 3. Apple AirPods with Charging Case (2019)
 4. DJI Mavic Mini
 5. Sony WH-1000XM3
 6. Apple iPhone 11 64GB
 7. Sonos Play:1
 8. Apple iPad 10.2" 32GB (7th Generation)
 9. Google Chromecast 3
 10. Apple iPhone XR 64GB
Facts om Singles Day

Hvornår er det Singles Day?

Singles Day fejres altid den 11. dag i årets 11. måned, altså 11. november. Og det er simpelthen gentagelsen af tallet ”1”, der kan forklare, at det blev den dato. De fire ettaller symboliserer nemlig alenetilværelsen og det at være single.

Singles Day er verdens største enkelte udsalgsdag – større end Black Friday. I 2019 omsatte den kinesiske online gigant Alibaba for 38 milliarder dollars på et døgn. Det er 242 milliarder danske kroner.

I Danmark er det fortsat den mindste af de enkeltstående udsalgsdage. 3% af danskerne opgiver i en YouGov undersøgelse for PriceRunner, at de deltog i Singles Day udsalget i 2019. Samme andel på 3% vil deltage i årets Singles Day udsalg.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.200 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de tre lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen