2019-10-29 08:56Pressemeddelelse

Undgå tilbudsfælder på Black Friday

Black Friday:

Sådan undgår du tilbudsfælderne og gør en god handel

Hvad er Black Friday?

Det er årets største tilbudsdag i både online og fysiske butikker. Black Friday stammer fra USA, og er dagen efter Thanksgiving, og den er årets største shopping dag i Danmark.

PriceRunner forventer, at udsalgsdagen 29. november i år, vil slå alle rekorder og igen blive den største enkeltstående shoppingdag i Danmark nogensinde med en omsætning på langt over 2,5 milliarder kroner alene via dankort og mobilepay.

Hvad skal jeg forvente af Black Friday?

Først og fremmest skal du forberede dig på, at det kan blive en hektisk og frustrerende dag. Produkter du er på jagt efter kan være udsolgte og hjemmesider kan være meget langsomme eller ligefrem gået i sort på grund af stor trafik og travlhed.

Du kan også risikere at blive ”smidt af” midt under betalingsprocessen på grund af den massive trafik på nettet.

Men det bliver også en sjov dag, hvor du har gode chancer for at gøre supergode handler og spare mange penge.

Stort set alle butikker og kæder er med på Black Friday, og har meldt ud, at de kommer med gode tilbud. Et godt Black Friday tilbud er med en rabat på 40 procent og derover.

PriceRunner, der er Danmarks største prissammenlignings- og forbrugertjeneste, har lavet denne 10 punkt guide til hvordan du bedst klarer Black Friday.

10 gode råd til at gøre den bedste handel på Black Friday

  1. Skriv en indkøbsliste i forvejen
  2. Lav et budget
  3. Sammenlign priser
  4. Se på laveste pris på markedet når du sammenligner rabat
  5. Tjek fragtomkostningerne
  6. Vær tidligt ude
  7. Køb kun fra seriøse butikker
  8. Tjek om det er nemt at returnere
  9. Slå hurtigt til
  10.  Undersøg bytte regler
Lav en indkøbsliste

Du kan med fordel bruge et par timer inden det går løs Black Friday på at finde ud af hvilke butikker, der har Black Friday. Lav en liste over de produkter, du er interesseret i.

Det kan du gøre ved hjælp af PriceRunners særlige Black Friday side.

Hvis du har en ide om, hvad du er på jagt efter, kan du lave en plan for hvilke butikker, du skal besøge. Det kan godt betale sig at besøge nogle af de mindre nichebutikker online, da de ofte har gode tilbud indenfor deres område.

Lav et budget

Det er også vigtigt at lave et budget. Hvor meget vil jeg bruge? I gennemsnit forventer danskerne at bruge op til 2000 kroner på Black Friday udsalget. Under Black Friday i Danmark kan du spare en hel del på dine køb – hvilket må siges at være rart op til jul og december, der jo er kendt for at være en dyr måned.

Og ikke mindst: Er det overhovedet et produkt, jeg har brug for? Det er nemt at blive revet med og lokket af de store rabatter, men er det i sidste ende et produkt jeg har brug for?

Sammenlign priser

Hvor kan jeg finde de gode Black Friday tilbud?

Mere end 700 butikker og butikskæder holder Black Friday udsalg. Det er både online butikker og fysiske butikker. Nogle tilbud er findes udelukkende online mens andre kun kan købes i den fysiske butik.

Derfor bliver det en stor udfordring for forbrugeren at få overblik over hvad og hvor de kan købe de billige produkter. Tilbuddene bliver først offentliggjort på dagen, og derfor gælder det om at tjekke butikkernes hjemmesider.

PriceRunner har forberedt en særlig Black Friday side op imod 700 butikkers tilbud kan findes lige så snart, de er blevet lagt online.

De største butikkers Black Friday priser vil cirka 30 minutter efter Black Friday udsalget er skudt i gang ved midnat natten til fredag være opdateret på PriceRunner

Du kan derfor meget hurtigt og nemt få adgang til sammenligne Black Friday priser.

Se på laveste pris

Når du skal vurdere om at det er et godt tilbud kan du med fordel se på laveste pris på markedet, når du skal vurdere besparelsen. Det giver ikke mening at se på produktets førpris i butikken, da denne kan være kunstigt høj.

Samtidigt er det en god ide at tjekke om det er et forældet produkt eller i det hele taget et godt produkt. Læs anmeldelser og test af produkterne. Det kan du gøre på samme side, som du har lavet en prissammenligning på via PriceRunner

Vær tidligt ude

Butikkerne åbner online til midnat klokken 00.00.

Nogle for at vise deres tilbud frem, og hvor du kan stille dig i kø til de ”rigtigt” åbner.

I andre webshops åbner de allerede til midnat og giver salget frit. Derfor hvis du vil være helt sikker på at få fat i de bedste tilbud – så sid klar ved computeren når klokken slår 00:00 og vi går ind i Black Friday døgnet.

Det er i tidsrummet mellem 00 og 01, at der er flest besøgende i onlinebutikkerne.

Køb kun fra seriøse butikker

Tjek butikken godt ud, hvis tilbuddet er usædvanligt godt. Er det en dansk butik? Tjek sidens ”Om Os” ud? Er teksten korrekt oversat til dansk? Ligner det en professionel butik? Har butikken usædvanligt lang leveringstid?

Brug din kritiske sans og sunde fornuft, når du møder en butik på nettet du ikke har hørt om før.

Hvis du kan finde butikken på Black Friday side så kan du være sikker på at det er trygt og sikkert at handle der.

Se også efter om butikken er E-mærket eller om den er omfattet af PriceRunners købsgaranti ordning. Læs mere her https://www.pricerunner.dk/info/buyer-protection

Og ikke mindst - er tilbuddet så i virkeligheden et godt tilbud? Det er vigtigt at bevare den sunde fornuft og sammenligne prisen inden man køber.

Tjek om det er nemt at returnere varen

Nogle gange køber man et produkt, der er forkert størrelse, forkert model eller bare forkert. Derfor er det en god ide at undersøge butikkens returregler: Er det nemt at sende varen retur?

Tjek fragtomkostningerne

I mange butikker skal du betale for levering af dine varer. Derfor skal du huske at tjekke hvor meget leveringen koster. Der er også butikker, hvor der er er fri fragt ved alle køb eller ved køb over et bestemt beløb.

Slå hurtigt til

Slå hurtigt til – fordi butikkerne har typisk de meget billige varer i et begrænset udbud.

De bedste tilbud kan derfor være udsolgt på få minutter, så det gælder for køberne at være hurtigt ude. Selvom du skal slå hurtigt til, er det stadig vigtigt at sammenligne prisen for at vurdere hvor godt et tilbud, der er tale om.

Undersøg bytte regler

Hvis du bruger Black Friday til at købe julegaver, så husk at undersøge butikkens bytte regler. Husk der er altid 14 dages fortrydelses ret af køb af produkter i butikker indenfor EU.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen