2020-05-29 06:54Pressemeddelelse

TV interesse eksploderet

Interesse for nyt tv eksploderet

Nyt tv-signal og Corona krise - vi vil have nyt tv

Først Corona krisen, hvor danskerne blev sendt hjem for at blive der i lang tid.

Og nu det nye digitale tv-signal, der gør at en lang række tv-apparater fra 2.juni ikke længere virker.

TV-salget er banket vejret, og aktuelle tal fra PriceRunner viser at danskernes lyst til at skifte det gamle tv ud eller måske ligefrem få et ekstra apparat derhjemme er rekordhøj.

Søgningen efter priser på tv er mere end fordoblet her i maj måned sammenlignet med maj sidste år. Søgningerne ligger 114 procent højere i maj 2020 i forhold til 2019.

Det er en markant stigning. Ikke en gang på Black Friday har vi oplevet noget lignende. Danske forbrugere er i den grad gået på jagt efter enten et nyt tv eller et ekstra, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Baggrunden for den store interesse for at købe nyt tv er at 2. juni slukkes det gamle antenne-signal, DVB-T. For at kunne fortsætte med at bruge antenne, skal dit tv kunne modtage det nye DVB-T2 signal. Er dit tv købt efter 2012, er det sikkert ikke et problem, men er det ældre, er det ikke sikkert, at det kan modtage det nye signal.

Corona krisen, hvor et stort antal danskere har været hjemme i meget lang tid, har også dramatisk øget behovet for såvel et nyt tv som et ekstra tv i hjemmet. Vi skal have en ordentlig skærm hjemme – når nu vi skal se så meget tv.

Som far til flere børn kender jeg alt til kravet om nyt tv. Vi skal have et ekstra tv, da vi ikke gider se det samme. Så et ekstra tv til køkkenet, teenageværelset eller soveværelset, har øget efterspørgslen på nyt tv, siger Martin Andersen.

Store prisforskelle

En dugfrisk gennemgang af priserne på de 50 mest populære tv, der kan modtage de nye DVB T2 signal viser at forbrugerne meget nemt risikere at betale overpris på det tv, de vælger at købe.

Prisanalyse af tv-priser

Den gennemsnitlige prisforskel er hele 86%, og ved at vælge at købe det nye tv til den laveste pris kan forbrugerne i gennemsnit spare 41%.

Et nyt tv er en stor investering, og vores prissammenligning dokumenterer, at der en reel risiko for at forbrugerne snyder sig selv og betaler al for meget. Det er helt op imod 5 til 10.000 kroner, de risikerer at betale i overpris, siger Martin Andersen.

PriceRunners råd til forbrugerne er at sammenligne priser for at få et overblik over priserne. En sådan sammenligning vil hurtigt afsløre, at der er meget at spare.

Et par eksempler:

Det mest populære tv lige nu er en 55” skærm fra LG, der i billigste butik koster 8.888 kroner og 12.804 kroner i dyreste butik. En besparelse på 33% eller næsten 4.000 kroner ved at prissammenligne.

Samsungs populære 65” tv koster 16.999 kroner i den dyreste butik, og 7.799 kroner i billigste. Det er en besparelse på 54% eller 9.191 kroner.

Resultatet af vores prisanalyse er meget overraskende, og jeg kan kun opfordre forbrugerne til at se sig godt for inden de køber et nyt tv. Risikoen for at betale al for meget er for stor, siger Martin Andersen.

Samlet set er de laveste priser på de 50 mest populære tv siden årsskiftet faldet med lidt over 7% i gennemsnit. 10 ud af de 50 populære tv er faldet med 10% eller mere i pris.

Se hele analysen af tv-priserne og hvor meget du kan spare her.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen