2020-12-10 06:30Pressemeddelelse

Sidste frist for julegavekøb online

Sidste frist for online bestilling 2020

Nedtællingen til juleaften er i gang og årets julehandel vil toppe i den kommende weekend. Dermed nærmere sidste frist for at bestille online sig også.

Julehandelen er i år på grund af Covid 19 pandemien i højere grad end tidligere rykket online, og det giver et stort pres på især leveringen af de bestilte julegaver.

Ifølge en YouGov undersøgelse lavet for PriceRunner vil 43% af dem, der købte julegaver i fysiske butikker købe deres gaver i online butikker i stedet.

Den store ændring i vores måde at købe julegaver på i år ses især hos de forbrugere, der normalt køber deres julegaver i både fysiske og onlinebutikker. Her vil halvdelen i år kun købe gaver i online butikker. Blandt de forbrugere, der udelukkende købte gaver i fysiske butikker sidste år, vil hver femte droppe juleindkøbet i den fysiske butik og købe gaverne online.

Det er en dramatisk forandring i danskernes måde at købe julegaver på vi ser i år på grund af Covid 19 pandemien, og den kraftigt øgede online handel vil give store udfordringer med at få alle julegaver leveret til tiden, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Trafikken på PriceRunner, der er Danmarks største sammenligningstjeneste, er i december 2020 50% højere end samme tidspunkt sidste år.

Sidste frist nærmer sig

Men hvornår er sidste chance for at købe online hvis du vil være sikker på at modtage gaven inden juleaften?

PriceRunner har bedt de danske onlinebutikker om at oplyse, hvornår det er sidste frist for at købe gaver, hvis du skal være sikker på at få dem leveret i tide inden juleaften.

Mandag 21. december er den store deadline i onlinejulehandlen. Det er den dag de fleste butikker har sidste frist, hvis du vil være sikker på at have gaven inden juleaften, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Juleaften torsdag giver senere frist

Juleaften falder på en torsdag, og det giver lige et par dage ekstra at shoppe i og det kan ses i butikkernes deadline for bestillinger.

En gennemgang af butikkernes deadline for bestilling viser at 37% af butikkerne har sidste frist mandag 21. december, mens 27% af butikkerne har sidste frist 22. december.

Hvis du vil være helt sikker på at du modtager julegaverne du har købt online i tide, vil det være vores anbefaling at købe allerede nu. Der er stort pres på leveringen de sidste dage op til jul, og det vil være dumt at stå uden gave juleaften, fordi du ventede for længe med at bestille, siger Martin Andersen.

Liste med sidste frist

Du kan nemt se butikkens bestillingsfrist, når du laver en prissammenligning på PriceRunner

Sidste frist for bestilling

Her kan du finde den samlede oversigt over butikkernes bestillingsfrister  https://www.pricerunner.dk/bo/sidste-frist-for-bestillling-af-julegaver

Spare jul i sigte

Sådan vil danskerne købe gaver i 2020

Den aktuelle økonomiske usikkerhed på grund af Covid 19 pandemien kommer på mange måder til at sætte sit aftryk på julen i år. Mest kontant viser det sig på hvor mange penge danskerne planlægger at bruge på julegaver.

15% vil bruge færre penge end sidste år på julegavekøb, mens 64% af danskerne har uændret julebudget i år sammenlignet med julen sidste år. 13% ved det ikke endnu.

Det er overraskende at danskerne i så stort omfang planlægger at skrue ned for julegavebudgettet i år. Der gøres meget for at holde forbruget i gang gennem hjælpepakker og frigivne feriepenge, men usikkerheden for fremtiden har alligevel sat sig hos mange danskere, der så vælger at holde igen til jul, siger Martin Andersen.

Det er de helt unge og de ældre, der vil bruge mindre på julegaver i år. I gruppen af 18 til 29-årige vil 28% bruge mindre på julegaver. Hos ældre over 60 år vil 23% bruge mindre på gaver.

Hos de unge børnefamilier ser det lidt anderledes ud. Her er der godt nyt til børnene. 30% vil bruge mere på gaver i år sammenlignet med sidste år.

Her er julegave top10
  1. Tøj
  2. Bøger
  3. Køkkenudstyr
  4. Gavekort til underholdning
  5. Gavekort til shopping
  6. Smykker
  7. Parfume
  8. Træningstøj
  9. Penge
  10. Hudpleje

Legetøj er dog det største ønske hos alle børn, men da det er en undersøgelse blandt alle over 18 år, fremgår legetøj ikke af listen. Men det er et sikkert ønske hos alle børn.

Julen bliver anderledes

Covid 19 pandemien vil i stort omfang påvirke vores juletraditioner ifølge YouGov undersøgelsen.

På spørgsmålet om hvordan den igangværende Covid 19 pandemi og alle restriktioner og anbefalinger vil påvirke vores juletraditioner, svarer 17% at de vil kun fejre julen sammen med de allernærmeste i familien. Størst andel blandt de ældre over 60 år. 24% vil fejre julen med de nærmeste.

56% - halvdelen af danskerne - giver udtryk for at Covid 19 ikke vil påvirke deres juletraditioner.

YouGov har interviewet 1012 danskere over 18 år i perioden 18. til 20 november 2020.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,8 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 9.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de tre lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen