2019-09-16 09:07Pressemeddelelse

Nye iPhones: Vent med at købe og spar penge

Vent med at købe og spar pengeAnalyse af priser på iPhones

Priserne på nye iPhones er altid imødeset med stor spænding. Og denne gang bryder Apple med de senere års prispolitik: Startpriserne på de tre nye iPhones kaldet iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max er denne gang lavere end startpriserne på de forrige iPhone modeller.

PriceRunner har lavet en omfattende analyse af udviklingen i prisen på en iPhone i 12 måneder efter modellen er kommet på markedet for at kunne give et bud på, hvornår det bedst kan betale sig at købe den nye iPhone.

Analysen omhandler prisudviklingen på alle modeller, der er kommet siden iPhone 6.

”Vi ser et tydeligt mønster i prisudviklingen. I løbet af 12 måneder frem til næste iPhone model bliver lanceret falder prisen i gennemsnit med 23 procent. Efter to år er den faldet med 30 til 35 procent og efter tre år eller mere er den faldet med 40 til 50 procent siden de kom på markedet, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

PriceRunner er Danmarks største prissammenligningstjeneste med mere end 1,1 millioner priser fra 7000 butikker.

Prisanalysen giver en indikation af hvornår det bedst kan betale sig at købe en iPhone.

Hvis man ikke er meget fokuseret på at det skal være den nyeste og største model, så er det vores anbefaling at købe en af de tidligere modeller og dermed spare mange penge, siger Martin Andersen.

En to år gammel iPhone - som feks iPhone X er nu, hvor der lanceres nye modeller – er stadig en god telefon, men til en relativt meget lavere pris end de nyeste modeller.

Den er pt faldet med 25 procent og falder stadig. Prisen (16. september 2019) for en iPhone X 64 gb er 6787 kroner i den billigste butik. Den nye iPhone 11 Pro 64 gb koster 8889 kroner. Der er altså 24 procent at spare ved at købe en X’er.

Det bedste tidspunkt at købe den nye iPhone model på er ubetinget på Black Friday udsalget, hvor de store butikker bruger telefonerne som slagtilbud. Det vi kan se ud fra data de foregående Black Fridays hvor de nye iPhones ofte bliver sat ned med 15 til 20 procent den dag, siger Martin Andersen.

En anden tendens i prisudviklingen på iPhones er at faldet i pris fra lanceringen og 12 måneder senere ikke er så kraftigt som vi så det for år tilbage. En iPhone 6 faldt med 30 procent i pris de første 12 måneder – mens en iPhone 8, X og XR/XS kun er faldet med knapt 15 procent siden lanceringen for 12 måneder siden. De er gode til at holde prisen.

Bedste tidspunkt at købe den nyeste model på året er ofte i det tidlige forår (uge 7 til 10), hvor priserne får et mere permanent tryk nedad og er cirka 15 procent billigere end da de kom på markedet slutningen af september.

Priserne på de ”gamle” modeller – og her taler vi om foregående års model - de får et godt nøk nedad i pris i perioden op til lancering af nye modeller samt i månederne efter. Her er der mulighed for at godt køb.

Men bedste tidspunkt er og bliver Black Friday udsalget – samt i det tidlige forår. Så vent med at købe den nye… du betaler ”overpris” hvis du køber lige når den kommer på markedet, siger Martin Andersen.

Se toplisten her

Mest populære iPhone aktuelt er iPhone 8 64gb  – den ligger og kæmper med iPhone XR 64gb om at være den mest søgte mobiltelefon.

Her er siden, hvor forbrugerne hurtigt og nemt kan søge priser på de nye iphones samt se prisudvikling.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen