2020-03-02 12:07Pressemeddelelse

Mild vinter sender tøj på tidligt udsalg

Tøj på vinterudsalg

En vinter uden sne og kulde har sat sit tydeligt spor i tøj og skobutikkerne.

Varmt vintertøj og sko har stort set ikke kunnet sælges, fordi vejret har været så mildt.

Butikkerne har mere end svært med at komme af med deres vintervarer og derfor er mange vinterprodukter røget på tilbud tidligere end normalt.

PriceRunner har analyseret priserne på de 50 mest populære produkter i de traditionelle ”vinterprodukts” kategorier til børn, mænd og kvinder. I analysen sammenligner vi prisen på produktet i november 2019 med prisen i slutningen af februar 2020. Vi har gjort det samme for 2019, for at lave en sammenligning med de to sæsoner.

Analysen bekræfter, at forbrugerne har købt alt andet end vintertøj og sko, og det sender nu store mængder vintertøj og sko på tidligt udsalg, siger Martin Andersen, direktør PriceRunner.

Tøj på vinterudsalg

I 2019 på samme tidspunkt var 21% af produkterne på tilbud sat ned med i gennemsnit 27% – og her i 2020 er 37% af produkterne sat ned i pris med i gennemsnit 29%.

Vi ser det især på vinterjakker til mænd og kvinder. I februar 2019 var 33% af jakker til kvinder på tilbud med en gennemsnitlig rabat på 20 %. Her i 2020 er andelen oppe på hele 55%, der i gennemsnit er sat 26% ned i pris.

Billedet er det samme med jakker til mænd. I februar 2019 var 29% af jakkerne sat ned med i gennemsnit 42%. Her i 2020 er 44% af jakkerne er røget på tilbud. Dog er tilbudsprocenten i gennemsnit noget lavere end i 2019, og er landet på 26%.

Den milde vinter har så at sige fremrykket sommerudsalget, og billedet er det samme for langt de fleste vare kategorier med produkter, der er relateret til årstiden. Den milde vinter har ændret vores forbrugsmønster – og vi har i stort omfang sprunget vintertøjet over, kommenterer Martin Andersen.

Salget af vinterjakker og støvler er slået fejl på grund af det milde vejr – og en af de effektive måder for butikkerne at komme af med varelageret på, er ved at sætte priserne hurtigere og mere ned end normalt.

Salget af vintertøj til børn har været mere lig 2019 – men analysen viser tydeligt tendensen. At flyverdragter hurtigt kommer på tilbud når vintersæsonen er ved at være overstået.

Derfor er det et godt tidspunkt nu for den økonomiske bevidste børnefamilie, der tænker langsigtet at købe vintertøjet og skoene/støvlerne, der skal bruges til næste vinter. Priserne er banket godt i bund. Det samme gælder for vinterjakker og f.eks. skiudstyr… priserne er langt nede, siger Martin Andersen.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.600 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen