2019-11-07 09:26Pressemeddelelse

Forventer store Black Friday rabatter

Black Friday 2019Black Friday 2019

Vi går efter store Black Friday rabatter - men bliver skuffet

Danske forbrugere er ikke i tvivl om hvad de vil gå på jagt efter på  Black Friday udsalget.

Det er tøj og elektronik med store rabatter – og de skal bruges til julegaver.

Og de har en klar forventning om at der kommer store rabatter på Black Friday og 63% giver udtryk for at for dem er et godt Black Friday et tilbud på mellem 40 og 50% rabat.

Det viser en aktuel spørgeskemaundersøgelse, som PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste har gennemført.

1000 danskere har svaret på en lang række spørgsmål om Black Friday.

Men sådan er virkeligheden desværre ikke, og det kommer til at skuffe mange forbrugere, når de ser butikkernes tilbud på Black Friday 29. november. Vi vil jo så gerne sikre os udsalgskup med stor rabat, men det er butikkerne slet ikke klar til. I gennemsnit ligger rabatterne på 20 til 25%, og det skuffer mange forbrugere, siger Martin Andersen, der er direktør for PriceRunner.

21% giver i undersøgelsen direkte udtryk for at rabatterne for lave.

Vores bedste råd til forbrugerne på Black Friday er at sammenligne prisen først og ikke stirre sig blind på hvor stor en rabat butikken siger de giver. Fordi ofte kan varen købes billigere i en anden butik eller den har været billigere på et tidligere tidspunkt, og så er tilbuddet det vi kalder for et falsk tilbud, siger Martin Andersen.

Julegaver købes på Black Friday

1 ud af 3 danskere planlægger at bruge Black Friday udsalget til at købe julegaver billigt.

Undersøgelsen viser også, at tøj, sko, elektronikprodukter og ting til hus og have, der er de mest eftertragtede produkter, som vi vil gå på tilbudsjagt efter på Black Friday 29. november.

Nu er det tøj med store rabatter vi vil købe Black Friday, og dermed kunne noget tyde på at der kommer en del bløde pakker under juletræet, siger Martin Andersen, der er PriceRunners Black Friday ekspert og direktør.

Hvad vil vi købe?

Kvinder vil købe tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj og smykker. Mændene vil især gå på udsalg efter elektronik, TV, tøj, mobiltelefoner og højttalere.

PriceRunner er Danmarks største prissammenligningstjeneste, hvor forbrugerne kan sammenligne priser på mere end 1,1 millioner produkter i 7.400 butikker.

Black Friday er i år 29. november, og det er den ene dag om året, hvor alle butikker såvel online som fysiske sætter en lang række produkter markant ned i pris i 24 timer.

I år forventer mange butikker at udvide Black Friday udsalget til at vare i flere dage fordi Black Friday ligger så tæt på jul.

På PriceRunners særlige Black Friday side  kan forbrugerne nemt få et overblik over alle butikker, der er med på Black Friday.

Her er TOP10 listen over de produkter, som danskerne vil gå på jagt efter Black Friday.

 1. Tøj
 2. Computer
 3. Elektronik – generelt
 4. Sko
 5. Ting til hus og have
 6. Legetøj
 7. Køkkenudstyr
 8. Mobiltelefoner
 9. Hvidevarer
 10. Høretelefoner

1000 brugere af https://www.pricerunner.dk har svaret på et online spørgeskema i perioden uge 42 til 44.

8 facts om Black Friday

 • 98% af danskerne kender Black Friday
 • 56% var på Black Friday udsalg i 2018
 • 1 ud af 3 ved allerede nu at de skal på udsalg – 48% har ikke besluttet sig endnu
 • 27% vil sidde klar ved computeren ved midnat for at få fat i de første Black Friday tilbud
 • 40 procent har et Black Friday budget på op til 2000 kroner
 • 38% mener at en god Black Friday rabat skal 50 procent
 • 77% vil sammenligne priser på Black Friday
 • Vi handler både i online butikker og i de fysiske butikker – næsten ligeligt fordeltOm PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen