2021-02-18 06:50Pressemeddelelse

Februar er dyrest – november er billigst

Februrar er billigste måned - PriceRunner

Februar er dyrest og november er billigst.

Det er konklusionen på en ny prisanalyse fra PriceRunner.

PriceRunner – Danmarks største sammenligningstjeneste med priser på 1,8 millioner produkter fra 9.000 butikker – har analyseret priserne gennem hele 2020 på de 1000 mest populære produkter fra de 50 mest populære produktkategorier.

Alle produkter i analysen har været til salg i alle måneder – og det giver i alt 11.000 produkter, hvor vi har analyseret prisudviklingen i perioden januar 2020 til og med december 2020.

Alle disse produkter var til salg med en pris på alle dage i den valgte periode. Vi har registreret laveste pris på produktet for hver af de 12 måneder i 2020, og sammenlignet dem for at kunne finde billigste og dyreste måned på året.

Her ses prisudviklingen over 12 måneder:

Årets billigste måned - PriceRunner

Februar er dyrest

Februar måned er årets dyreste måned.

Det er i denne måned at flest produkter er dyrest at købe i butikkerne. Sammenlignet med priserne i årets billigste måned, der er november, viser analysen at det samlet er 3 % dyrere at shoppe i februar.

Prisudvikling - Index - Danmark

3 procent i forskel mellem dyreste og billigste måned lyder ikke af meget, men analysen viser at der i de enkelte produktkategorier er store prisforskelle der kan være med til at gøre det til en dyr fornøjelse at købe et produkt i februar frem for at købe det i den billigste måned, siger Martin Andersen, prisekspert hos PriceRunner.

Her er oversigt over produktkategorier med de største prisforskelle i løbet af året:

Prisforskelle produktkategorier - PriceRunner

Vintermånederne januar og februar er blandt de dyreste måneder. På trods af januarudsalget ender måneden alligevel blandt de dyreste.

De billigste måneder på året er november og december. I november er det uden sammenligning i øvrigt Black Week og Black Friday udsalget, der banker priserne i bund.

Black Friday udsalget er årets største enkeltstående udsalgsdag, hvor 1 ud 3 produkter sættes på udsalg.

Rabat festen fortsætter – dog på et lavere niveau – i december.

Hvad er dyrest i februar?

Vi har sammenlignet de laveste priser på produkterne i 12 måneder – og de viser at der i løbet af året er en stor forskel i produkternes minimumspris.

Her er en oversigt over produkter i de mest populære kategorier købt online, der viser hvor stor prisforskel, der er på minimumsprisen i løbet af et år. Vi har valgt de produktkategorier, der er dyrest i februar.

 (% i parentes angiver hvor meget dyrere prisen er i forhold til billigste pris i løbet af året)

Her er Top-10 dyreste kategorier i februar

Dyreste kategorier i februar

Her er en oversigt over produkter i de mest populære kategorier købt online, der viser hvor stor prisforskel, der er på minimumsprisen i løbet af et år.

 1. TV: 21 procent (billigste måned: december)
 2. Mobiltelefoner: 20 procent (billigste måned: december):
 3. Harddiske: 20 procent (billigste måned: november)
 4. Makeup: 17 procent (billigste måned: juni)
 5. Høretelefoner: 17 procent (billigste måned: november)
 6. Køkkenudstyr: 16 procent (billigste måned: november)
 7. Routere: 16 procent (billigste måned: oktober)
 8. Møbler: 15 procent (billigste måned: november)
 9. Rengøringsartikler: 15 procent (billigste måned: marts)
 10. Spiltilbehør: 15 procent (billigste måned: november)

Prisen på mobiltelefoner svinger meget i løbet af et år, og der er i gennemsnit 20 procent i forskel på årets laveste minimumspris og den højeste minimumspris.

Priserne anvendt i analysen er minimumsprisen PriceRunner har registreret på de analyserede produkter i hver måned – der er altså tale om den laveste pris, som produktet har været solgt til hver måned. Forskellen på den laveste pris kan ifølge analysen svinge med op til 20 procent – og som vi ser her 20 procent i mobiltelefonkategorien.

Eksempel på stor forskel i mindste prisen:

iPhone med stort prisudsving

Der er 23 % i forskel mellem den laveste mindstepris på 6.168 kroner  og højeste mindstepris på 7.996 kroner.

Her er de billigste kategorier i februar:

Billigste kategorier i februar

Vi ser typisk at priserne er lavest når produkterne er udenfor sæsonen. Derfor er meget af vinter børnetøjet billigst i februar. Derfor kan børnefamilierne spare en del penge ved at købe vintertøjet til næste vintersæson allerede nu, siger Martin Andersen.

Eksempel på prisudvikling:

Prisudvikling på havemaskiner i Danmark

Hvornår er de mest populære kategorier billigst / dyrest
 1. Mobiltelefoner                      december / februar
 2. TV                                           december / februar
 3. Høretelefoner                       november / februar
 4. Sko                                         februar / juli
 5. Bærbar                                  december / januar
 6. Havemaskiner                      november / maj
 7. Legetøj                                  november / juni
 8. Wearables                            november / januar
 9. Grill                                        november / september
 10. Køkkenudstyr                       november / februar
 11. Møbler                                   november / februar
 12. Lamper                                  november / juni
 13. Hudpleje                                oktober / januar
 14. Skærme                                 november / maj
 15. Brugskunst                            maj / januar

Lige nu hamstrer danskerne elektronik til hjemmearbejdspladserne og børneværelserne, og her er der en risiko for at danske forbrugere betaler overpris, hvis de ikke ser dig for.

Tv, mobiltelefoner, høretelefoner, harddiske, routere og spiltilbehør ligger nemlig alle i top10 over de produkter, der er dyrest at købe i februar.

For eksempel er der en prisforskel på omkring 20 % på tv og mobiltelefoner i februar sammenlignet med den billigste måned.

Danske forbrugere bruger mange penge på elektronik i løbet af året, og derfor anbefaler PriceRunner at skrive det ind i kalenderen, hvornår på året det er billigst at udskifte den gamle mobiltelefon eller købe nyt udstyr til køkkenet.

Der er længere mellem de gode tilbud på elektronik her i februar end der er i november og december. Men hvis du kigger dig godt for og sammenligner priser mellem butikkerne, er det også muligt at få en god pris på et tv eller en computer her i februar, siger Martin Andersen.

Om prisanalysen:

PriceRunner har analyseret priserne gennem hele 2020 på de 1.000 mest populære produkter fra de 50 mest populære produktkategorier. Alle produkter i analysen har været til salg i alle måneder – og det giver i alt 11.000 produkter, hvor PriceRunner har analyseret prisudviklingen i perioden januar 2020 til og med december 2020.

Alle disse produkter var til salg med en pris på alle dage i den valgte periode. PriceRunner har registreret laveste pris på produktet for hver af de 12 måneder i 2020 og sammenlignet dem for at kunne finde billigste og dyreste måned på året.


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,8 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 9.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de tre lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen