2021-06-21 08:27Pressemeddelelse

Danskernes økonomi er sund trods et år med Covid-19

Danskernes økonomi er sund Danskernes økonomi er sund

En undersøgelse foretaget af YouGov for PriceRunner viser, at et markant flertal af danskerne har samme eller endda bedre økonomi end før Covid-19 ramte landet.

Et stort flertal på 71 procent svarer i en netop offentliggjort spørgeskemaundersøgelse, at de har en lige så god eller endda bedre økonomi nu, i forhold til før Covid-19 pandemien. Heraf siger 53 procent, at de ikke har oplevet en ændring i deres finansielle situation, mens 17 procent siger, at de har flere penge end før Covid-19. Blot 10 procent tilkendegiver, at deres økonomi er dårligere end før Covid-19.

Undersøgelsen er foretaget af YouGov på vegne af PriceRunner blandt 1003 repræsentative danskere over 18 år.

Direktør for PriceRunner Danmark, Martin Andersen, er overrasket over resultatet og siger:

I lyset af den offentlige debat, så finder jeg resultatet meget positivt. Jeg havde nok forventet, at en større gruppe ville have en oplevelse af, at deres finansielle situation var blevet værre det seneste år. Men det er heldigvis ikke tilfældet, siger han

Martin Andersen hæfter sig ikke mindst ved, at knap hver syvende dansker har fået en bedre økonomi i løbet af det seneste år.

Nu hvor hele samfundet ser ud til for alvor at åbne op, er det fantastisk at vide, at forbrugerne har penge på lommen. Det tyder godt for vores handlende både online og i fysiske butikker, mener Martin Andersen.

PriceRunners undersøgelse viser desuden, at 79 procent af de adspurgte har sparet penge op under Covid-19, mens kun 17 procent svarer, at det ikke er tilfældet.

Jeg vil tro, at der er tale om en kombination af faktorer, der er årsag til den generelt gode økonomiske situation i de danske hjem. For det første er forbruget nok faldet i mange hjem, fordi man fx ikke er taget på ferie og der har ikke været behov for at købe så meget tøj, når man alligevel var hjemme. Men jeg er også overbevist om, at de hjælpepakker, den danske regering har iværksat, har haft en stor betydning, mener Martin Andersen.

Det understøttes af lignende undersøgelser, PriceRunner har foretaget i Sverige og Storbritannien, som ikke har haft samme sikkerhedsnet. I Sverige svarer 15 procent, at deres økonomi er forværret under Covid-19, mens hele 23 procent af briterne har fået færre penge mellem hænderne.

Sommer salg i danmark

Om undersøgelsen 
Undersøgelsen er udført af YouGov Analysis Institute. I alt blev der gennemført 1003 CAWI-interview med personer over 18 år bosiddende i Danmark i perioden fra 27. maj til 2. juni 2021.Om PriceRunner

PriceRunner er Danmarks største sammenligningstjeneste med mere end 2,2 millioner produkter i 8.700 butikker i 30 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 9 millioner besøg om måneden på www.pricerunner.dk, hvor brugerne gratis kan sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle test og brugeranmeldelser af produkter og butikker PriceRunner er en uafhængig tjeneste. Vi er ikke ejet af producenter og er ikke afhængige af dem, butikker eller andre med interesse i at videregive partisk information. Det er vores mission at hjælpe forbrugerne med at finde det rette produkt til den bedste pris. Hver måned hjælper vi millioner af forbrugere med at finde de rette produkter og samtidigt spare penge ved at anvende PriceRunners tjenester. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen