2020-05-11 10:23Pressemeddelelse

Danskerne går grill bonanza

Grill hitter i 2020

Kombinationen af forår, Corona krise og udsigten til at vi skal være hjemme hele sommeren har fået danskerne til at gå helt ”grill-bonanza”: Der er ekstraordinær stor interesse for at søge efter en ny grill lige nu på Danmarks største produkt- og prissammenligningstjeneste www.pricerunner.dk

Søgningerne ligger aktuelt 120% højere end de gjorde på samme tidspunkt sidste år.

Det er både de helt store og dyre grill og de små, bærbare grill der er stærkt efterspurgte.

Det skyldes uden tvivl at vi ved vi skal være hjemme hele sommeren i stedet for rejsen sydpå eller turen i sommerhuset, og så skal vi have en ordentligt grill at lave mad på derhjemme. En stigning på 120% er meget, og vidner om at danskerne tager penge fra feriebudgettet og bruger dem på at gøre det mere behageligt at være så meget hjemme, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Foråret er traditionelt den tid på året, hvor danskerne køber en ny grill. Alt andet lige er den aktuelle stigning på 1205 ikke kun udtryk for forårsfornemmelser hos danskerne, men også et ekstraordinært behov, der er opstået fordi vi skal være hjemme og ikke kan tage ud at spise.

Vi spiser på terrassen eller tager grillen med ud i naturen for at få forandring og komme ud at spise. Det ser vi blandt andet i at de små og bærbare grill og pizzaovne er meget søgte lige nu, siger Martin Andersen.

Risikerer at blive snydt

PriceRunner har analyseret priserne på de mest populære grill, og analysen afslører at du som forbruger meget nemt bliver snydt og kommer til at betale op imod 50% for meget for din nye grill.

Butikkerne har forskellige priser på den samme grill, og analysen viser at der i gennemsnit på de 20 mest populære grill er 62% forskel på billigste og dyreste pris på en identisk grill. Det betyder, at du som forbruger nemt risikerer at betale overpris, hvis du ikke undersøger priserne først, siger Martin Andersen.

Analysen viser, at der i gennemsnit er 36 % at spare ved at vælge billigste butik fremfor den dyreste, når du skal købe en ny grill.

I opgørelsen ser vi blandt andet at der på den mest populære grill – En Weber Q3200 gasgrill – er en prisforskel på 1500 kroner mellem dyreste og billigste butik. Det betyder at du kan spare 33% ved at købe grillen, hvor den er billigst.

Hvis vi tjekker ”tilbudspriserne” på de 20 mest populære grill – det er den pris, som grillen typisk bliver sat ned til når butikken har den på tilbud – så giver det et fingerpeg om det er nu du skal slå til.

Analysen viser, at der på de fleste af de 20 mest populære grill er god grund til at holde ekstra øje med prisudviklingen på produktet. Se dette eksempel:

Prisgraf - Grill

Det er https://www.pricerunner.dk/pl/335-3002571/Grill/Weber-Q3200-Gasgrill-Sammenlign-Priser

Analysen af forholdet mellem de aktuelle priser og tilbudspriserne viser, at der i gennemsnit er 9% at spare ved at afvente de kommer på tilbud. På den ovenstående grill er der aktuel 9% at spare ved at vente på at den kommer på tilbud igen.

Et godt råd her til forbrugerne er at sætte en prisovervågning på den eller de griller som de er interesserede i – og lige så snart prisen falder får de en mail om det. Og kan købe grillen til den pris de gerne vil, og dermed gøre en god handel, siger Martin Andersen.

På flere af de mest populære grill er prisen aktuelt høje, og når de igen kommer på tilbud, er der mellem 20 og 30% at spare.

Billigere eller dyrere at købe grill nu?

Analysen har undersøgt hvordan priserne på grill har udviklet sig – for at kunne fastslå om priserne er højere eller lavere her om foråret, når vi typisk er i markedet for at købe en grill.

Her viser analysen af prisen på de 50 mest populære, at ud af de 50 griller er halvdelen sat ned i pris mens de øvrige enten har uændret eller højere pris. Kun 10 griller er sat ned med mere end 10% i pris. I gennemsnit er prisen 5% lavere nu end den var tilbage i januar.  

Konklusionen er at en grill ikke bliver billigere om foråret, når vi normalt vil købe den. Faktisk viser tidligere analyser af udviklingen på grill priser, at det er billigst at købe en grill på enten Black Friday udsalget eller i ugen op til jul, siger Martin Andersen.

Dette års hit

Hvilken grill tegner til at blive denne sommers hit?

Det er den lille og bærbare samt den store og avancerede grill.

Her er Top 10 over hvilke grill, der oplever størst ekstra interesse lige nu og derfor med stor sandsynlighed bliver denne sommer grill hit:

  1. Morsø Forno Gas Medio
  2. Weber Q1000 Gasgrill
  3. Everdure Furnace
  4. Uuni Uuni 3 Pizzaovn
  5. Broil King Baron 490 Gasgrill
  6. Weber Q1400 Elektrisk Grill
  7. Weber Genesis II E-410 GBS Gasgrill
  8. Weber Go-Anywhere Gas Bærbar Gasgrill
  9. Everdure Force Gasgrill
  10. Weber Genesis II EP-435 GBS


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen