2019-05-29 13:58Pressemeddelelse

Danmarks billigste byggemarked 2019 er fundet

Danmarks billigste byggemarked 2019Danmarks billigste byggemarked 2019

Byggemarkedskæden jem & fix er for syvende år i træk Danmarks billigste byggemarked.

Lavprisbyggemarkedet jem & fix løber med den eftertragtede titel lige for snuden af den jyske 10-4 byggemarkedskæde.

Det viser PriceRunners årlige pristjek af danske byggemarkeder, hvor priserne på en række almindelige byggemarkedsprodukter er blevet tjekket og sammenlignet.

Pristjekket er gennemført i uge 21. 26 typiske produkter, som ”Gør-Det-Selv” kunden ofte køber, er blevet pristjekket og sammenlignet. Den samlede pris for hele ”indkøbslisten” har afgjort hvilke af de danske byggemarkeder, der er det billigste.

”Tillykke til jem & fix med titlen. Endnu en gang henter jem & fix titlen som Danmarks billigste byggemarked hjem, og det er flot i et marked med stadigt større konkurrence,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Tæt løb om førstepladsen

Det er tæt løb denne gang, der afgør hvilken byggemarkedskæde, der kan kalde sig Danmarks billigste.

Og netop det at tjekke priser, så den laveste pris altid sikres til kunderne, er ikke bare et årligt men et dagligt tjek for jem & fix. Indkøbs- og logistikchef for jem & fix Casper Bundgaard-Laursen siger:

”Hos jem & fix lover vi vores kunder, at vi har markedets laveste priser, og det arbejder vi målrettet med at sikre hver dag vha. prisovervågning af konkurrenter med både fysiske butikker og webshops. Vores priser gælder både på jemogfix.dk og i vores 121 butikker i hele Danmark, hvor vi fortsat oplever en stærkt stigende kundestrøm, som jeg anser for at være tegn på, at vores koncept med høflig selvbetjening og lavpris passer godt til de danske forbrugere. PriceRunners kåring af jem & fix for 7. år i træk slår det fast med syvtommer søm, at vi er Danmarks billigste byggemarked, og det er vi rigtig stolte af,” siger Casper Bundgaard-Laursen.

Sådan vælger du det rigtige træ til dit Gør Det Selv projekt

Prisanalysen viser, at det er som med gynger og karruseller i byggemarkederne. De enkelte byggemarkeder billigere på nogle produkter og dyrere på andre produkter og derfor kan det være forbrugerens indkøbsbehov, der i sidste ende afgør hvilken byggemarkedskæde, der er den billigste.

”Vores analyse af de danske byggemarkeder viser, at konkurrencen er blevet voldsomt skærpet de senere år. Kæderne er blevet skarpere på prisen og den store prisforskel samlet mellem kæderne er blevet meget mindre,” siger Martin Andersen.

jem & fix, 10-4 og Bauhaus er de tre billigste byggemarkeder og derefter følger de øvrige store byggemarkedskæder, der alle ligger forholdsvis tæt i priser.

"Vi har udelukkende set på prisen på identiske eller tilsvarende produkter for at vurdere hvor forbrugerne kan handle til den billigste pris. Der er naturligvis forskel på graden af service og rådgivning i de forskellige byggemarkeder og det er også et element forbrugerne kan tage i betragtning, når de vælger byggemarked, " siger Martin Andersen.

Guide: Det skal du have i din værktøjskasse

Forskellige priser på samme produkter

PriceRunner har tjekket og sammenlignet priserne på 26 produkter, der enten er identiske eller har samme specifikationer. Det betyder, at priserne kan sammenlignes direkte for at kunne afgøre hvilket byggemarked, der er det billigste.

Så meget kan du spare på en tur i byggemarkedet

Et eksempel på et klassisk byggemarkedsprodukt med stor prisforskel er 50 meter installationskabel 5x1,5. Det koster 450 kroner i det billigste byggemarked, hvorimod samme mængde kabel koster 1000 kroner i dyreste byggemarked. Det er en prisforskel på 122 procent.

Sådan endte byggemarkederne i pristjekket

(billigste øverst)

  1. jem & fix
  2. 10-4
  3. Bauhaus
  4. Silvan
  5. XL-Byg
  6. Fog
  7. Stark
  8. Bygma
  9. Optimera

Sådan gjorde vi

Vi har fundet priser på 26 produkter, som forbrugerne typisk køber i byggemarkedet.

Det er enten identiske eller direkte sammenlignelige produkter. Priserne er som udgangspunkt fundet online, og hvis det ikke har været muligt at finde priser eller produkter online har vi besøgt byggemarkedets butik eller kontaktet dem per mail.

Prisen for alle 26 produkter er lagt sammen og det er dette totalbeløb, der afgør byggemarkedets placering i kampen om at blive Danmarks billigste byggemarked.

Priserne er fundet i uge 21. Priserne kan godt have ændret sig siden, da mange af produkterne ofte er på tilbud eller kampagner.

PriceRunner tager derfor forbehold for prisændringer siden uge 21.

De indsamlede priser er uden fragtomkostninger.

Disse produkter blev pris sammenlignet:

1. Skillerumslægte 38 x 57 mm x 2400mm (ubehandlet)
2. Spærtræ 45 x 195 mm x 4200mm (C18)
3. Trykimprægneret reglar 45x95mm x3600 mm - høvlet (NTR A)
4. Trykimprægneret stolpe 75x75x2100mm (RU)
5. Trykimprægnede brædder 25x100x3000mm (seksta) (Uhøvlet)
6. GDS Gipsplade 13mm 1200x2400mm
7. Spartel: 10 liter let spartel medium
8. 9 liter vægmaling - (no name brand)
9. Malerullesæt 18 cm (no name brand)
10. Afdækningsfilt 10 meter
11. Engangsdragt - hvid
12. Ox On Maxiflex arbejdshandsker ATG
13. 5 liter Pinotex Superdec 5 L hvid eller 5 Liter GORI 605 dækkende træbeskyttelse hvid
14. Installationskabel 5X1,5 MM² 50 meter
15. Aalborg Portland Basis cement 25 kg
16. Håndsav 550 mm Superior model (Bahco)
17. Lægtehammer med træskaft (Hultafors)
18. Tommestok - 2 meter - træ (Hultafors)
19. Fiskars havespade Classic 155
20. Fiskars Classic haverive 12 tænder
21. Fiskars Classic graveskovl 103K
22. Fiskars Classic gravegreb
23. Græsfrø (Turfline Mosfri 1 kg)
24. Bayer Trim Plænegødning 14kg
25. Damixa Thermostatic 27450 Chrome Black
26. LK Fuga 501D6114 1-way

 


Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 6.600 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 117 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen