2020-02-24 06:30Pressemeddelelse

Black Friday udsalg overgik alle forventninger

Black Friday handel overgik forventningerBlack Friday handel overgik forventninger

Over halvdelen af danske online butikker fik et langt bedre Black Friday udsalg end de forventede.

Selvom forventningen til Black Friday udsalget i den sidste uge af november 2019 i forvejen var tårnhøje, så viser dugfriske tal fra en undersøgelse som analyseinstituttet Kantar|Sifo har lavet for PriceRunner, at virkeligheden overgik selv de vildeste forventninger.

Black Friday overgik alle forventninger i Danmark

52 procent af butikkerne fortæller at Black Friday udsalget gik bedre end forventet. Til sammenligning viser undersøgelsen at kun 11 procent af butikkerne giver udtryk for at januarudsalget gik bedre end de forventede.

Black Friday er uden sidestykke det vigtigste og mest værdifulde udsalg for butikkerne.  Alle forventninger var i top på forhånd, og derfor er det imponerende at mere end halvdelen af butikkerne alligevel fortæller at det gik bedre end forventet. Det er vildt, siger Martin Andersen, direktør PriceRunner.

En stærk Black Friday 2020

Der var på forhånd en vis bekymring i forhold til væksten i salget på Black Friday og den efterfølgende julehandel. Black Friday udsalget gik forrygende, mens julesalget faldt lidt i forhold til 2018.

Tal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i detailsalget i december i forhold til november, og det bekræfter udviklingen: At en del af det traditionelle julesalg er flyttet til Black Friday udsalget, hvor mange julegaver kan købes billigt på udsalg.

Se Pricerunners E-Handelsindex

Forbrugerne har fundet ud af at de med fordel kan købe julegaver som tøj og elektronik billigt på Black Friday udsalget. Det er netop i disse to kategorier, at salget faldt i december, siger Martin Andersen

Leveringskaos udeblev

På forhånd frygtede E-handlerne at der kunne opstå kaos når alle pakkerne købt på Black Friday udsalget samt julegave indkøb skulle leveres. I 2018 var der stort tryk på leveringen, og det gav især problemer i de mange mindre pakkeshops, hvor pakkerne hobede sig op. Eller butikkerne havde fået så mange ordrer, at de ikke kunne følge med.

Svarene fra butikkerne bekræfter den oplevelse som langt de fleste havde tilbage i december: 9 ud af 10 butikker giver udtryk for at det gik godt, og kaos udeblev, siger Martin Andersen.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.600 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.