2019-09-16 05:00Pressemeddelelse

Black Friday overtager julehandelen

Prognose for Black FridayPrognose for Black Friday

Black Friday 2019 går fra at være et en-dagsudsalg til at blive Black Week, der strækker sig over en hel uge.

Det skyldes, at Black Friday 29. november ligger så tæt på december og julehandelen, at butikkerne føler sig tvunget til at ”tyvstarte” med Black Friday udsalget og komme tidligere i gang. Dels for at undgå kaos i levering af pakker og dels for at undgå at Black Friday tager for meget af julehandlen.

Sådan lyder vurderingen fra PriceRunner, der er Danmarks største prissammenligningstjeneste med mere end 7000 butikker, der kan søges priser og produkter i.

Black Friday og julehandel falder lige oveni hinanden, og det kan give butikkerne og især transportfirmaerne og pakkeshops store problemer efterfølgende, når både udsalgskøb og julegaver skal leveres på en gang. Mange butikker og pakkeshops frygter kaos når pakker skal leveres og afhentes,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Udsalgsdagen Black Friday ligger meget tæt på julen i år, og det kan få konsekvenser for julehandlen. For at undgå at Black Friday udsalget påvirker julehandlen negativt rent omsætningsmæssigt lyder meldingen fra butikkerne at flere af dem vil starte Black Friday tidligere og lave et ugelangt udsalg i stedet.

Black Friday – største julehandels dag

Black Friday bliver årets største julehandels dag med masser af gode muligheder for at gøre en god handel, siger Martin Andersen.

Samlet set er det PriceRunners forventning, at Black Friday ugen bliver rekordstor med en vækst på 20 til 25 procent i forhold til Black Friday sidste år.

Black Friday på lønningsdag

Black Friday falder i år på fredag 29. november.  Det er det seneste tidspunkt, at Black Friday kan falde, da det altid er fredagen efter Thanksgiving i USA. Og Thanksgiving er altid på den fjerde torsdag i november.

Det er samtidigt lønningsdag, og det betyder at forventningerne til endnu et kæmpe udsalg bliver skruet op til nye rekordhøjder.

Alle butikker vi har været i kontakt med, forventer rekordsalg i løbet af Black Friday og den efterfølgende weekend på grund af alle har fået løn og der skal købes billige julegaver,”siger Martin Andersen.

Sammenligne priser er vigtigt

Det er vigtigt at sammenligne priser på Black Friday, da nogle butikker får tilbuddene til at se bedre ud, end de virkelig er.  En analyse af priserne i forbindelse med Black Friday 2018 afslørede, at op imod 10 procent af Black Friday tilbuddene slet ikke var reelle tilbud.

Et tilbud kan godt se godt ud med løfter om 35 procent rabat, men det er ikke sikkert at det er en god handel alligevel. Derfor er det vigtigt at sammenligne tilbudsprisen med markedets laveste pris for at vurdere om det rent faktisk er et godt Black Friday tilbud, siger Martin Andersen.

PriceRunner forventer, at Black Friday bliver årets største udsalgsdag og at november overtager positionen som årets største shopping måned. En titel, som tidligere tilhørte julemåneden december.

Det her vil forbrugerne jagte tilbud på

Black Friday er årets største udsalgsdag, og da den i år ligger så tæt på jul vil den af rekordmange forbrugere blive brugt til at købe julegaverne på tilbud.

Legetøj er tophittet på Black Friday.

Det er især legetøj til børn, som vi jagter gode Black Friday tilbud på for at spare penge på årets julegaver. Vi ved fra de foregående Black Friday udsalg, at butikkerne har mange gode tilbud på legetøj, og derfor forventer vi at legetøj bliver Black Fridays mest eftertragtede tilbud, siger Martin Andersen.

Her er Top Ti listen over de mest populære produktkategorier, vi vil jagte gode tilbud i:

  1. Legetøj
  2. Høretelefoner
  3. Mobiltelefoner
  4. TV
  5. Spillekonsoller
  6. Højttalere
  7. Køkkenudstyr
  8. Sko
  9. PlayStation 4 spil
  10. Aktivitetsmålere

 Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen