2020-09-28 05:45Pressemeddelelse

Black Friday 2020: Forventer rekord vækst online

Black Friday 2020 PriceRunner

Black Friday vil sætte ny rekord i omsætning trukket af en stor vækst i onlinesalget. Black Friday udsalgsdagen vil vækste med 20% og 40 % på hele Black Week udsalgsugen.

Onlinehandelen har gennem det meste af 2020 været i rivende vækst. Corona krisen og nedlukningen af landet i foråret satte ekstra skub i onlinehandelen, og den vækst er fortsat hen over sommeren. Onlinehandelen i 2020 er vokset med 7% i forhold til 2019, og er på det højeste niveau nogensinde ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Black Friday udsalget 27. november er traditionelt årets største udsalgsdag, hvor der år efter år er sat ny omsætningsrekord i detailhandelen.

Black Friday 2020 i rekord vækst

PriceRunners direktør i Danmark Martin Andersen forudser, at Black Friday udsalget og julehandelen vil sætte ny rekord i år på trods af den igangværende Covid19 pandemi og de restriktioner der er.

Udsalget vil i endnu højere grad end tidligere flytte online og skubbe yderligere til den vækst, som e-handelen har oplevet i 2020. Vi forventer en samlet Black Friday vækst på 20% på selve dagen, men 40 % på hele Black Week udsalget, siger Martin Andersen.

Udsalget Black Friday har de foregående år været både et online udsalg og en udsalgsbegivenhed i de fysiske butikker med mange kunder. En række butikker har allerede meldt ud at de vil undgå for mange kunder i butikkerne ved dels at sprede de gode ”køtilbud” ud på flere dage og i det hele taget undlade at have køtilbud, der kan tiltrække mange mennesker på en gang.

Black Friday bliver i markant større grad et online udsalg end de foregående år. Danskerne elsker at gå på udsalg, men med de nuværende restriktioner i forbindelse med Covid 19 vil flere blive hjemme og gå på udsalg via computeren eller telefonen, forklarer Martin Andersen.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge vil uden tvivl også give Black Friday udsalget en stor vækst.

Det bliver spændende at se, hvor mange tilbud butikkerne kommer med, da den langvarige Covid19 krise giver problemer med forsyning af produkter for eksempel indenfor elektronik, siger Martin Andersen.

Øget julehandel på Black Friday

Black Friday udsalget er 27. november, og det bliver startskuddet til årets julehandel.

Der bliver i år en øget fokus på at få mest for pengene, når der købes julegaver på grund af den almindelige økonomiske usikkerhed.

Legetøj er det vi køber allermest af på Black Friday udsalget. Salget af legetøj blev næsten fordoblet online i 2019 i forhold til 2018.

Den udvikling vil fortsætte med forstærket kraft i 2020. Vi vil undgå trængslen i butikkerne og klarer derfor julegave køb hjemme fra. Det vil give produktkategorier som legetøj, tøj og sko et kraftigt løft i årets julehandel, siger Martin Andersen.

Gavekort til rejser og oplevelser er normalt topscorerne når vi køber julegaver, men det bliver anderledes i år på grund af Covid19 pandemien og de restriktioner, der blandt andet begrænser rejse mulighederne og store events som koncerter og andet.

Gavekort er altid en sikker og ikke mindst nem julegave. Sådan bliver det ikke i år og derfor kommer der mange ekstra gavekøb af fysiske produkter end tidligere på Black Friday udsalget, siger Martin Andersen.

Sådan har Black Friday udviklet sig

Black Friday 2020 - sådan har udsalget udviklet sig

(Data: PriceRunner 2019)

Trafikken til PriceRunner voksede med 50% i hele Black Week ugen sidste år sammenlignet med 2018. På selve Black Friday steg trafikken med 30% i løbet af de 24 timer udsalget fandt sted.

Ser vi nærmere på udviklingen er det på dagen før Black Friday, selve Black Friday og de to weekenddage efter, at udsalget for alvor har tag i danskerne. Det hele rundes af om mandagen på den såkaldte Cybermonday.

Rabatterne ligger i gennemsnit fra 20 til 25%.

Black Friday i tal

Det køber vi på Black Friday udsalget

Top10 mest populære produktkategorier Black Friday 2019

 1. Legetøj
 2. Høretelefoner
 3. Mobiltelefoner
 4. TV
 5. Wearables (sportsure – pulsure)
 6. Køkkenudstyr
 7. Sko
 8. Højttalere
 9. Spillekonsoller
 10. Tablets

Top10 mest købte produkter på Black Friday 2019

 1. Apple AirPods with Charging Case (2019)
 2. Apple iPhone 11 64GB
 3. FIFA 20
 4. Sony WH-1000XM3
 5. Apple iPad 10.2" 32GB (7th Generation)
 6. Apple iPhone 8 64GB
 7. Apple iPhone 11 128GB
 8. Nintendo Switch - Grey - 2017
 9. Garmin Vivoactive 3
 10. Apple iPad 10.2" 128GB (7th Generation)

Læs mere om Black Friday her https://www.pricerunner.dk/c/black-fridayOm PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.200 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de tre lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen