2019-11-11 13:07Pressemeddelelse

29 % tilbud er falske

Singles Day udsalg 2019Singles Day udsalg 2019

Singles Day: 29 % tilbud er falske

Det er 11. november og dermed Singles Day – verdens største udsalgsdag. Det tog kun 90 minutter før der var solgt for 110 milliarder kroner hos den kinesiske internetgigant Alibaba.

Singles Day kommer fra Kina og finder hvert år sted 11 november. Singles Day er altid den 11. dag på årets 11. måned, altså 11. november. Baggrunden for datoer er de fire et-taller, der symboliserer det at være single eller alene.

Også i Danmark er Singles Day blevet større om end den mangler noget for at nå op på samme niveau som i Kina. Op til dette års Singles Day har PriceRunner i samarbejde med Kantar Sifo gennemført en undersøgelse blandt 54 danske online butikker.

Undersøgelsen viser, at 11% af butikkerne vil prioritere Singles Day højere i år end sidste år. Blandt de største online butikker vil knap 25% prioritere Singles Day udsalget højere end sidste år.

PriceRunner har lavet en unik analyse af mere end 35.000 priser på de mest populære produkter hos de 50 største netbutikker.

En opgørelse lavet klokken 7.00 i dag afslører, at netbutikkerne har tilbud på 6 % af samtlige produkter. Det kan sammenlignes med Black Friday 2018 hvor andelen af produkter, der var på udsalg var 22 %.

Priserne er i gennemsnit sat ned 16 % - til Black Friday 2018 var priserne i gennemsnit sat ned med 19 %.

Der er ikke så mange gode udsalgstilbud som på Black Friday. Til gengæld er priserne på de varer, som er på Singles Day udsalg sat lige så meget ned som på Black Friday. Så vil du være tidligt ude og sikre dig julegaver til en god pris, kan det godt betale sig at købe dem i dag inden udsalgsvarerne er udsolgt, siger Martin Andersen, direktør PriceRunner.

PriceRunner har for andet år i træk lavet en gennemgang af de produkter, der er sat op i pris i perioden op til Singles Day for efterfølgende at blive sat på tilbud. Ud af de produkter, der er faldet i pris i dag sammenlignet prisen for en uge side, så udgør andelen af produkter, der blev sat op i pris mellem 1. september og frem til for en uge siden 29 %.

Falske udsalgstilbud er igen et problem i år. Tre ud af ti Singles Day udsalgstilbud er falske tilbud. Fordi prisen er blevet sat op i løbet af efteråret og nu bliver de selvsamme varer sat på udsalg på Singles Day. Rabatterne ser bedre ud end de er, viser vores analyse. Nogle af tilbudspriserne kan endda være dyrere nu på udsalg end for et par måneder siden,” siger Martin Andersen.

 

 

Vores analyse viser, at nogle butikker sætter priserne op i god tid før udsalget. Så det kan godt være, at prisen bliver sat ned på udsalgsdagen, men varen er ikke billigere end resten af året, siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Konklusionen i PriceRunners analyser af udsalgspriser er at en udsalgspris ikke nødvendigvis betyder, at det er et godt tilbud. Fordi rabatten bliver modsvaret af det, varen er sat op med i de foregående måneder. Det kalder vi et falsk tilbud.

Singles Day udsalget byder på masser af muligheder for at gøre en god handel. Det gælder om at se sig godt for og gøre sit forarbejde.

Det kan forbrugerne gøre ved at bruge en prissammenligningstjenste som f. eks PriceRunner, hvor de kan tjekke hvordan prisen på et produkt har udviklet sig over tid. Er den billigst nu eller har den faktisk være billigere tidligere på året, siger Martin Andersen.

Her finder du de bedste Singles Day tilbud

  1. Parfume                                              -24 %
  2. Babyudstyr                                         -20 %
  3. Barbermaskiner og trimmere            -19 %
  4. TV                                                       -18 %
  5. Bærbar computer                              -17 %
  6. Ting til børneværelset                       -17 %
  7. Legetøj                                               -16 %
  8. Aktivitetsmåler                                   -15 %
  9. Mobiltelefoner                                    -14 %
  10. Høretelefoner                                    -13 %

Sådan genkender du et falsk tilbud

1. Gå ind på www.PriceRunner.dk  og find det produkt, du er interesseret i. Scroll ned til prishistorikken. Prishistorikken består af alle de priser, som butikkerne har oplyst til PriceRunner.

2. Som standard viser PriceRunner prisudviklingen de seneste tre måneder. Det kan være nok i forhold til Singles Day, hvor du kan se hvad varen har kostet tre måneder bagud.

3. Hvis Singles Day prisen i den butik, du har fundet tilbuddet, er lavere end prisen tre måneder tilbage – så er det er godt tilbud. Hvis prisen ikke er lavere eller på samme niveau så er det et falsk tilbud.

Hvis du gerne vil forberede dig godt forud for Singles Day, kan du med fordel anvende denne særlige Singles day service, som PriceRunner har lavet.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,1 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 7.400 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.


Kontakter

Martin Andersen
Direktør
Martin Andersen