2020-11-20 08:57 Nyheder

Fakta om Black Friday 2020

Black Friday 2020 PriceRunner

Black Friday 2020 i tal

Black Friday udslaget 27. november 2020 er året største udsalgsdag, hvor hvert femte produkt kommer på udsalg. 

Knapt halvdelen af danskerne regner med at de skal købe noget på Black Friday udsalget i år. Det er en klar stigning i forhold til sidste år, hvor 36% var på udsalg.

Black Friday stammer fra USA og er dagen efter Thanksgiving (som altid falder den fjerde torsdag i november). På den måde er det altså ikke den samme Black Friday dato år efter år - til forskel fra verdens største shoppingdag Singles Day, der falder den 11 - 11 hvert år.

2020 er det Black Friday fredag 27. november.

Black Friday 2020 fakta

Black Friday er størst

Black Friday er årets største udsalgsdag. Knapt 1 ud af  5 produkter kom på udsalg i 2019, og var i gennemsnit sat ned med 19%.

På Black Friday 2018 var 21 procent af produkterne sat ned i pris. Den gennemsnitlige rabat var dengang 19 procent.

Den typiske Black Friday rabat er mellem 20 og 25%, og det er mere reglen end undtagelsen at butikkernes foretrukne udsalgsrabat er 25%.

Black Friday 2019 - så stort var udsalget

Black Friday udsalget er det største udsalg i Danmark

Det er den dag, hvor flest danskere er på udsalg. 36% af danskerne deltog i Black Friday udsalget i 2019, og der var lige mange kvinder og mænd. I år forventer 42% - 4 ud af 10 danskere - at de skal på Black Friday udsalg. 

4 ud 10 danskere skal på Black Friday udsalg

Det købte vi mest på Black Friday 2019

Legetøj storsælger på Black Friday udsalget. Mere end hver fjerde legetøjsprodukt rammer årets laveste pris på Black Friday udsalget, og derfor er det for mange danskere også dagen, hvor der købes julegaver i stort omfang. I 2019 var kategorien den største på PriceRunner.

Elektronikprodukter er udsalgets samlede største kategori. I 2019 var Apples AirPods det mest solgte produkt.

Black Friday 2019 - Det købte vi mest

De største rabatter på Black Friday

Spil til PlayStation 4, Routere og kogeplader var de produktkategorier, hvor rabatten var størst på 2019 udgaven af Black Friday. Her var rabatten mellem 30 og 35%.

I gennemsnit var rabatten på 19%.

Black Friday rabatter

Flest produkter på tilbud 

Hvis du leder efter en ny cykel eller grill til en god tilbudspris, så er Black Friday den bedste dag på året at købe. 33% af alle cykler er billigst på Black Friday i forhold til prisen resten af året.

Det samme gør sig gældende for sæsonprodukter som grill og havemaskiner. Hvis du ved, at du skal have en ny grill eller en maskine til haven til den kommende sæson, så er Black Friday et godt tidspunkt. 

Black Friday 2019 - Her var der flest produkter på tilbud

Falske tilbud på Black Friday
Hvert år analyserer PriceRunner priserne på de mest populære produkter hos de største netbutikker. Det er en analyse, der omfatter mere end 50.000 produkter, der bliver solgt i de 50 største online butikker i Danmark.
 
I 2019 var 26% af produkterne sat op i pris for derefter at blive sat ned igen. Det betød at 1 ud af 4 tilbud var falske sidste år.
 
Et falsk tilbud er ikke hvad det giver sig ud for at være – nemlig et godt udsalgstilbud. Prisen er før udsalget sat op med 10% eller mere i pris for derefter at blive sat ned igen Black Friday.

Black Friday - Falske tilbud

Analysen af priserne på Black Friday udsalget i 2018 viste, at 33% af de produkter, der tidligere var sat op i pris, blev sat ned igen på Black Friday. Det betød, at 1 ud af 3 tilbud var falske tilbud til Black Friday. 

Manglende tillid til udsalgspriser

60% af de danske forbrugere stoler ikke på butikkernes tilbudspriser, når der er udsalg.

Det viser en undersøgelse af  danskernes holdning til udsalg, som analyseinstituttet YouGov har lavet for PriceRunner. 1006 danskere over 18 år deltog i undersøgelsen.

60 % af danskerne har ikke tillid til butikkernes tilbudspriser, og yderligere 20% ved ikke om de kan stole på om butikkernes udsalgspriser er reelle, viser YouGov undersøgelsen.

Black Friday - mistillid til udsalgspriser

Øget opbakning til lokale butikker

Internethandlen er vokset eksplosivt de seneste seks måneder på grund af Covid 19 pandemien. Men meget overraskende er støtten til de lokale butikker samtidigt steget betydeligt.

Hver tredje dansker (29%) mener at det er blevet mere vigtigt for dem at støtte de lokale butikker, når de handler. Størst støtte er der at hente hos de 40 til 49-årige forbrugere, hvor 36% mener at det er vigtigt at handle lokalt.

Øget opbakning til lokale butikker under Corona krisen

 Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 9.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de tre lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 150 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.