2020-06-14 16:26 Nyheder

Danskerne holder hjemmeferie sommeren 2020

Kantar|Sifo har spurgt danskerne om deres aktuelle ferieplaner for 2020.

Mere end halvdelen har svaret at de enten har måtte ændre deres sommerferieplaner eller ligefrem lægge dem på is indtil videre på grund af rejserestriktionerne her under Corona pandemien.

Det bliver en sommer med reducerede feriebudgetter i danske familier. 48% siger, at de kommer til at bruge færre penge på ferie i år sammenlignet med sidste år. 47% vil bruge det samme som sidste år.

Det er er ret store feriebudgetter, der skal bruges i DK i stedet for i udlandet på de normale solrejser sydpå. 35% af danskerne har et feriebudget på mellem 5.000 og 15.000 kroner. Danskerne har i gennemsnit et feriebudget på 14.369 kroner.

40% har planlagt at holde ferie hjemme – og det bliver en aktiv ferie med fokus på at forbedre hjemmet og personlig forkælelse.

Knapt halvdelen af de ferierende danskere var sidste sommer på ferie i udlandet. Størstedelen skal denne sommer finde på noget andet på grund af rejseanbefalingerne fra Udenrigsministeriet.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes ferieplaner, som analyseinstituttet Kantar har lavet for PriceRunner. Et repræsentativt udsnit af befolkningen på 1000 danskere er blevet spurgt om deres ferieplaner denne sommer. Undersøgelsen er gennemført i periden 20. til 25, maj 2020.Om PriceRunner

PriceRunner er den største uafhængige pris og produkt sammenligningstjeneste i Danmark med mere 1,7 millioner produkter. Vi sammenligner priser fra 8.000 butikker i 27 lande, der alle leverer til Danmark. PriceRunner har samlet mere end 10 millioner besøg om måneden i de fire lande, som vi opererer i. Vi hjælper millioner af forbrugere til at finde bedre produkter og samtidigt spare penge gennem køb til billigste pris. På PriceRunner kan du sammenligne produkter, priser, specifikationer, læse professionelle produkttest og brugeranmeldelser af produkter og butikker. Virksomheden har 130 ansatte på kontorerne i Stockholm, Sverige og Nykøbing Falster, Danmark.